USA:n media: Trump painosti Ukrainan presidenttiä tutkimaan Joe Bidenin ja tämän pojan toimia

Wall Street Journalin mukaan Trump kehotti heinäkuisessa puhelinkeskustelussa presidentti Volodymyr Zelenskyiä toistuvasti tekemään yhteistyötä oman asianajajansa kanssa tutkinnan eteen.

Demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Joe Biden ja hänen poikansa ovat nousseet uutisotsikoihin Yhdysvalloissa. Kuva: Jim Lo Scalzo / EPA

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on painostanut Ukrainan presidenttiä tutkimaan demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivän Joe Bidenin ja erityisesti tämän pojan toimia. Asiasta uutisoivat useat yhdysvaltalaisviestimet nimettömiin lähdetietoihin perustuen.

Wall Street Journalin (siirryt toiseen palveluun) mukaan Trump kehotti heinäkuisessa puhelinkeskustelussa presidentti Volodymyr Zelenskyiä toistuvasti tekemään yhteistyötä oman asianajajansa kanssa tutkinnan eteen.

Trumpin asianajaja on muun muassa väittänyt, että Bidenin toimiessa varapresidenttinä tämä yritti suojautua tutkinnalta, joka koski hänen poikansa ja ukrainalaisen kaasuyhtiön kytköksiä.

Uutistoimisto AP:n mukaan Joe Biden reagoi voimakkaasti uutisiin.

– Jos raportit pitävät paikkansa, presidentti Trumpin valmiudelle käyttää valtaansa väärin ja nöyryyttää maatamme ei näy pohjaa.

Biden vaati Trumpia julkistamaan heinäkuisen keskustelun sisällön "niin että amerikkalaiset voivat itse tehdä arvionsa".

Biden ilmoitti viime keväänä asettuvansa ehdolle Yhdysvaltain presidentinvaaleissa 2020. Hän on ollut demokraattien kannatusmittauksissa johtoasemissa.

Lue lisää: