Piripintaan täytettyjä kolpakoita, iloisia juomalauluja, perinteikkäitä nahkahousuja ja dirndl-mekkoja.
Näistä elementeistä koostuu Oktoberfest (siirryt toiseen palveluun) eli baijerilaisittain Wiesn, joka polkaistiin käyntiin lauantaina Münchenissä.

Tämänvuotinen Oktoberfest on jo järjestyksessään 186. olutjuhla.
Ensimmäistä kertaa kinkerit pidettiin vuonna 1810, jolloin Baijerin kruununprinssi Ludwig ja prinsessa Therese avioituivat. Tuolloin kaikki müncheniläiset olivat kutsulistalla.

Tapahtumapaikka kaupungin keskustassa sai prinsessan mukaan nimen, jolla se tunnetaan vielä tänäkin päivänä: Theresienwiese eli Theresen niitty.
Nykyään alue on pitkälti asvaltoitu, mutta nurmikkoalueet tarjoavat edelleen levähdyspaikan väsyneille juhlijoille.

Oktoberfest sekoittaa Münchenin muutamaksi viikoksi. Erityisjärjestelyjä tehdään niin liikenteessä, sairaaloissa kuin järjestyksen valvonnassa.
Vuosittain jopa kuusi miljoonaa oluen ystävää rynnistää paikalle kokeakseen maailmankuulun tapahtuman. Oluttuoppeja tarjoillaan parissa viikossa yli seitsemän miljoonaa.

Oluen hinta on jokavuotinen puheenaihe, sillä turistiryntäykset nostavat hintaa jatkuvasti. Tänä vuonna litran tuoppi maksaa 10,80–11,80 euroa.
Tarjoilijoille kaksi viikkoa kestävä Oktoberfest on todellinen hauisjumppa.

Pukeutuminen ja rekvisiitta ovat osa perinteistä Oktoberfestiä.
Syys-lokakuussa Oktoberfestin aistii jo Müncheniä kohti kiitävissä junissa. Lederhoseneja ja huopahattuja näkyy kaikkialla.
Naiset pukeutuvat dirndl-mekkoon, jota on perinteisesti pidetty erityisesti Itävallassa ja Baijerissa.

Kuusi miljoonaa ihmistä ja seitsemän miljoonaa oluttuoppia kertovat sen, mikä on sanomattakin selvää: järjestyshäiriöt ja alkoholimyrkytykset ovat jokavuotisia juttuja.
Kun Oktoberfest virallisesti avattiin lauantaina, lääkintähenkilökunta auttoi ensimmäistä juhlijaa kymmenen minuutin kuluessa. (siirryt toiseen palveluun)
Vuosittain raportoidaan myös kymmeniä tapauksia, joihin liittyy seksuaalista väkivaltaa tai ahdistelua. Viime vuosien tapauksista kertoo muun muassa Deutsche Welle. (siirryt toiseen palveluun)
Pääsääntöisesti juhlamieli pysyy kuitenkin korkealla.

Jos väkimäärä ja kaupallisuus olutjuhlan pääkallopaikalla ahdistavat, autenttista Oktoberfest-tunnelmaa voi hakea myös Münchenin ulkopuolelta. Etelä-Saksassa monella pikkupitäjälläkin on omat olutjuhlansa.

Konsepti on niin mukaansa tempaava, että Oktoberfest on kopioitu myös ulkomaille – niin Australiassa, Yhdysvalloissa kuin Suomessakin puetaan lederhosenit jalkaan ja kilistellään kolpakoita syksyn tullen.