Parhaan draamasarjan Emmy-palkinto Game of Thronesille – "Televisio ei ole koskaan ollut näin pirun hyvää"

Ylen Luottomies-komediasarja on ehdolla kansainvälisessä Emmy-gaalassa. Kansainväliset Emmy-palkinnot jaetaan marraskuussa.

Emmy-palkinto
Emmy, Lena Headey, Peter Dinklage, Kit Harington, Emilia Clarke.
Parhaana draamasarjana palkintun Game of Thronesin näyttelijät Lena Headey, Peter Dinklage, Kit Harington ja Emilia Clarke.Rex Features / AOP

Viime vuoden parhaita televisiosarjoja on palkittu Yhdysvaltain Los Angelesissa Primetime Emmy -gaalassa.

Gaalassa palkittiin parhaana draamasarjana Game of Thrones, parhaana komediasarjana Fleabag ja parhaana minisarjana Chernobyl.

Parhaana draamasarjan naispääosanäyttelijänä palkittiin Killing Even Jodie Comer. Parhaan miespääosan palkinnon draamasarjojen kategoriassa sai Posen Billy Porter.

Game of Thronesin Peter Dinklage sai parhaan miessivuosan ja Ozarkin Julie Garner parhaan naissivuosan palkinnot.

Phoebe Waller-Bridge.
Phoebe Waller-Bridge palkittiin parhaan naispääosanäyttelijän Emmy-palkinnolla komediasarjojen kategoriassa.Etienne Laurent / EPA

Parhaan naispääosan palkinto komediasarjoista meni Phoebe Waller-Bridgelle, joka esittää pääosaa sarjassa Fleabag. Waller-Bridge on myös luonut synkkää huumoria viljelevän sarjan.

Parhaan naissivuosan palkinnon pokkasi Alex Borstein, joka näyttelee 50-luvun koomikosta kertovassa The Marvelous Mrs. Maisel -sarjassa.

Parhaan miespääosan komediasarja-Emmyllä palkittiin Barry-sarjan Bill Hader. Hän pokkasi samaisen palkinnon myös viime vuonna.

Parhaan miessivuosan palkinnon komediasarjoista sai Tony Shalhoub, niin ikään The Marvelous Mrs. Maisel -sarjasta.

Alex Borstein ja Emmy-patsas.
The Marvelous Mrs. Maisel -sarjan Alex Borstein palkittiin komediasarjan parhaasta naissivuosasta. Nina Prommer / EPA

"Televisio ei ole koskaan ollut näin pirun hyvää"

Microsoft Theaterissa pidetty gaala juhlittiin ilman juontajaa, kuten Oscar-gaala aiemmin tänä vuonna.

Viihdeyhtiö Fox Entertainmentin toimitusjohtaja Charlie Collier totesi aiemmin CNN:n mukaan, että tänä vuonna tuottajat päättivät keskittyä moniin sarjoihin, jotka kilpailevat nyt viimeistä kertaa Emmyistä. Fox televisioi gaalan.

Lopettavien sarjojen joukossa ovat muun muassa suurisuisesta varapresidentistä kertova Veep ja historiallisen Emmy-ehdokkuuspotin kerännyt fantasiadraama Game of Thrones.

Tv-alan Emmy-palkinnot jaettiin Los Angelesissa
Tv-alan Emmy-palkinnot jaettiin Los Angelesissa. AFP

Gaalan avasi Breaking Bad -sarjan Bryan Cranstonin kunnianosoitus television menestykselle.

– Televisio ei ole koskaan ollut isompi. Televisio ei ole koskaan merkinnyt enempää. Eikä televisio ole koskaan ollut näin pirun hyvää, Cranston totesi.

Emmy-palkintoja jaetaan monissa eri kategorioissa pitkin vuotta. Ylen Luottomies-komediasarja on ehdolla kansainvälisessä Emmy-gaalassa. Kansainväliset Emmy-palkinnot jaetaan 25. marraskuuta.

Lisää aiheesta:

Kahmiiko Game of Thrones jälleen palkintoja? Voittaako Sandra Oh?

Ylen Luottomies-sarjalle harvinainen kansainvälinen Emmy-ehdokkuus