Alajärvellä Koskenmäen siltaa halutaan päästä korjaamaan

Töiden on tarkoitus alkaa vielä tämän vuoden puolella ja sillan olla rakenteiltaan valmiina huhtikuuhun 2020 loppuun mennessä.

Alajärvi
Läheltä
Yle

Koskenmäen sillan korjaus vaatii Alajärveltä lisäpanostusta. Yksityistiellä Menkijärvellä sijaitseva vanha betonisilta on huonossa kunnossa ja se poistettiin käytöstä turvallisuusyistä. Siltaa on voinut käyttää, sillä sen tilalle on laitettu väliaikaisesti metallirumpuputki. Ely-keskus haluaa paikalle kuitenkin uuden sillan tulvahuippuja varten.

Valtio maksaa sillasta noin 120 000 euroa ja Alajärvelle jää maksettavaksi noin 100 000 euroa. Kaupungin alkuperäinen hinta-arvio kuitenkin petti, joten ylimääräisestä 20 000 eurosta tarvitaan päätös tänään maanantaina kokoontuvalta kaupunginvaltuustolta.

Töiden on tarkoitus alkaa vielä tämän vuoden puolella ja sillan olla rakenteiltaan valmiina huhtikuuhun 2020 loppuun mennessä. Viimeistelytyöt kuten asfaltointi tehdään kesällä 2020.

Liikennemäärä tiellä on suhteellisen pientä. Tien varressa on harvahkosti asutusta sekä kesämökkejä. Tiellä kulkee myös jonkin verran metsä- ja maatalousliikennettä.