Tjäreborgin emoyhtiön konkurssi saattaa perua talven lomalentosarjan Kuopiosta Gran Canarialle

Sarjan ensimmäinen lento olisi koulujen syyslomaviikon maanantaina.

Thomas Cook Group
Thomas Cook
Thomas Cook on asetettu konkurssiin ja yhtiön lennot on peruttu.Will Oliver / EPA

Matkanjärjestäjä Tjäreborgin emoyhtiö Thomas Cook on ajautunut konkurssiin. Thomas Cook on kertonut että sen kaikki liiketoimet Britanniassa ja kaikki tulevat lennot on peruttu.

Tjäreborgilla olisi Kuopiosta koko talven kestävä lentosarja Gran Canarialle. Se alkaisi syyslomaviikon maanantaina ja jatkuisi viikoittain maaliskuun lopulle saakka. On vielä epäselvää, miten alkavan talvikauden lentojen käy.

Tjäreborg antoi maanantaiaamuna tiedotteen tilanteestaan Suomessa. Yhtiön mukaan konkurssi on johtanut siihen, että Thomas Cook Airlines Scandinavia ei voi lentää. Thomas Cookin pohjoismaiden johto on päättänyt perua yhtiön kaikki maanantaina lähtevät lennot.

Tjäreborg kertoi maanantaiaamuna pyrkivänsä jatkamaan toimintaa emoyhtiön konkurssista huolimatta. Yhtiö pyrkii kertomaan tilanteestaan lisätietoa maanantain aikana.

Tjäreborgilla on tällä hetkellä vajaat 2900 suomalaista asiakasta matkakohteissa. Kaikkiaan Thomas Cook -konsernilla on eri kohteissa 600 000 matkustajaa, joista noin 150 000 on brittejä.

Suomen Tjäreborg ennakoi tilannetta sunnuntaina kertomalla, että konkurssitilanteessa yhtiö pitää huolen siitä, että matkalla olevat pääsevät kotiin. Asiakkaita suojelee matkanjärjestäjän kuluttajaviranomaiselle maksama vakuus, josta maksetaan sekä peruuntuneita matkoja että lomamatkalla olevien asiakkaiden kuljetus kotimaahan.

Thomas Cookille haettiin yli 220 miljoonan euron lisärahoitusta, mutta yhtiön rahoitusneuvottelut velkojien ja pankkien kanssa eivät tuottaneet tulosta. Kaikkiaan rahoitusta olisi tarvittu lähiaikoina noin miljardi euroa.