Matkustajat joutuivat pettymään Helsinki–Vantaalla – Tieto konkurssiyhtiön lennon peruuntumisesta tuli vasta lähtöportilla

Kaikki Thomas Cook Airlinesin maanantain lähtevät lennot Pohjoismaissa on peruttu.

Thomas Cook Group
Naantalilaiset Päivi ja Peter Lindström haastateltavina Helsinki-Vantaan lentoasemalla 23. syyskuuta.
Peter ja Päivi Lindström käännytettiin lähtöportilta takaisin.

Thomas Cook -konsernin konkurssi näkyi heti maanantaina myös Helsinki–Vantaan lentoasemalla, kun Thomas Cook Airlinesin aamulento Helsingistä Kyproksen Larnakaan peruttiin. Matkustajille tieto lennon peruuntumisesta tuli vasta lähtöportilla.

Naantalilaiset Päivi ja Peter Lindström olivat vielä lähtöportille asti siinä uskossa, että lomamatka Kyprokselle toteutuu.

– Yhtäkkiä ilmoitettiin, että lento oli peruttu. Check inissä ei sanottu yhtään mitään, Peter Lindström sanoo.

Lindströmit kertovat olleensa tietoisia Thomas Cookin konkurssiuutisesta. He olivat kuitenkin ymmärtäneet, että emoyhtiön konkurssi ei vaikuttaisi Tjäreborgin matkoihin.

– Luin aamulla konkurssiuutisen ja varmistin vielä asian, mutta ei kuulemma vaikuttaisi Suomen toimintoihin. Kuviteltiin, että kyllä päästään reissuun, mutta eipä päästy.

Lindströmit kertovat, että tunnelma matkustajien keskuudessa oli kiihtynyt lennon peruuntumisen jälkeen. Peter Lindströmin mukaan tiedottaminen oli vähäistä.

– Saatiin yksi lappu, jossa kerrottiin jotain meidän oikeuksista, mutta emme ole sitä vielä lukeneet. Ketään henkilökuntaa ei ollut paikalla. Ollaan totta kai pettyneitä ja yritetään löytää jokin ratkaisu tähän, mutta todennäköisesti joudutaan lähtemään kotiin, Peter Lindström sanoo.

Tjäreborg ei vielä maanantaiaamuna ennen kahdeksaa ollut kommentoinut, miten konkurssi vaikuttaa yhtiön toimintaan. Yhtiö kertoo tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun), että maanantain aikana Tjäreborgilla on Suomesta lähteviä matkustajia on 525 ja palaavia matkustajia 413.

Kaikki Thomas Cook Airlinesin maanantain lähtevät lennot Pohjoismaissa on peruttu.

Matkanjärjestäjä Thomas Cook konkurssiin – Maanantain lennot Pohjoismaissa peruttu, suomalaisturistien loppuviikon paluulennoista ei tietoa

Thomas Cookin konkurssi vaikuttaa myös pohjoismaisten matkatoimistojen matkoihin – Maanantain lennot peruttu Tjäreborgilla, Spiesillä, Vingillä ja Globetrotterilla