Hyppää sisältöön

Thomas Cookin konkurssi vaikuttaa myös pohjoismaisten matkatoimistojen matkoihin – Maanantain lennot peruttu Tjäreborgilla, Spiesillä, Vingillä ja Globetrotterilla

Thomas Cookin omistama saksalainen Condor jatkaa lentojaan normaalisti.

Thomas Cookin lentokone kuvattiin lauantaina Stanstedin kentällä Britanniassa. Kuva: Rex Features / AOP

Maailman vanhimman matkatoimiston, brittiläisen Thomas Cookin konkurssi peruu myös useiden pohjoismaisten matkatoimistojen asiakkaiden matkat. Tjäreborgin julkaiseman tiedotteen (siirryt toiseen palveluun) mukaan Thomas Cook Airlines Scandinavia ei voi lentää, joten matkanjärjestäjän Pohjoismaissa toimiva johto on päättänyt perua yhtiön kaikki maanantaina lähtevät lennot.

Thomas Cook Northern Europeen kuuluvat pohjoismaisista matkanjärjestäjistä Tjäreborg, Ving, Spies ja Globetrotter.

– Olemme äärimmäisen pahoillamme tilanteesta ja asiakkaillemme aiheutuvasta harmista ja mielipahasta. Viimeiseen asti pyrimme järjestämään asioita niin, että lennot olisi voitu lentää. Se osoittautui kuitenkin mahdottomaksi ja maanantain lennot on pakko perua, Thomas Cook Northern Europen konsernijohtaja Magnus Wikner pahoittelee tiedotteessa.

Peruuntumiset vaikuttavat Pohjoismaissa tuhansien ihmisten matkasuunnitelmiin. Peruuntumisista uutisoivat muun muassa Tanskan yleisradioyhtiö DR (siirryt toiseen palveluun), Norjan yleisradioyhtiö NRK (siirryt toiseen palveluun) ja ruotsalainen iltapäivälehti Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun).

Thomas Cookin omistama saksalainen Condor (siirryt toiseen palveluun) on sen sijaan ilmoittanut jatkavansa lentojaan normaalisti.

Spiesin viestintäpäällikkö Lisbeth Nedergaard sanoo DR:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), ettei lähipäivien lomalentojen toteutumisesta pysty vielä sanomaan mitään. Hän kuitenkin vakuuttaa, että kaikki nyt ulkomaanmatkalla olevat pääsevät kotiin.

Myös viestintäpäällikkö Fredrik Henriksson Vingistä vakuuttaa, että yhtiö tekee kaikkensa saadakseen matkalaiset takaisin kotiin, uutisoi Dagens Nyheter (siirryt toiseen palveluun).

Lisää aiheesta: