1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Viikonloppukooste

Viisi kiinnostavaa juttua lauantai-iltaan: Älykello pelasti pyöräilijän hengen ja vauvat pannaan tulevaisuudessa alulle laboratoriossa?

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon kiinnostavimpia juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Tulevaisuudessa yhä useampi raskaus saatetaan laittaa alulle laboratoriossa. Kuva: Maria Conradi / AOP

Lapset pannaan alulle laboratoriossa ja seksiä harrastetaan, koska se on mukavaa – näinkö tulevaisuudessa?

Jo 20–40 vuoden kuluttua iso osa lapsista pannaan alulle laboratoriossa ja seksiä harrastetaan ihan muuten vaan. Näin uskoo yhdysvaltalaisen Stanfordin yliopiston professori Henry T. Greely. Jos seksiä harrastetaan pelkästään nautinnon takia, ei sillä ehkä ole niin väliä, kumman sukupuolen kanssa menee sänkyyn.

Pekka Juntti Kuva: Nina Susi

Pekka Juntin kolumni: Minua ei kiinnosta, miten Greta Thunberg jaksaa

Ilmastovähättelijä puuttuu Greta Thunbergin vointiin ja ulosantiin, kun muuta ei ole jäljellä, kirjoittaa vapaa toimittaja Pekka Juntti hittikolumnissaan.

Kuva: Timo Nykyri / Yle

Suomessa on jonoiksi asti lapsia, joille arki omassa peruskoulussa on tuskaa – tämä teinityttö käy sairaalakoulua ja on siitä kiitollinen

Mielenterveysongelmat ovat yleisin syy hakeutua sairaalaopetukseen.

Älykellot havaitsevat niin äkilliset kaatumiset kuin yllättäen kohoavat sykkeet. Näiden havaintojen avulla ne pystyvät hälyttämään apua. Kuva: AOP

Maastopyöräilijä kaatui ja menetti tajuntansa, älykello hälytti apua – älylaitteet pelastavat ihmishenkiä

Applen älykellon anturit havaitsivat kaatumisen. Kun pyöräilijä ei liikahtanutkaan kaatumisen jälkeen, kello lähetti tekstiviestin hätäkeskukseen.

– Meidät venemiehet komennettiin ensin laiturille, mutta myrskyävälle merelle ei ollut asiaa, muistelee Kalle Ahti Estonian turmayötä. Kuva: Jouni Koutonen / Yle

Kalle Ahti palveli Utössä, kun Estonia upposi 25 vuotta sitten – varusmiehet tekivät voitavansa uhrien auttamiseksi

Kun Utön linnakkeella annettiin hälytys kolmen maissa aamuyöllä, ei kenelläkään ollut käsitystä, mitä on tapahtunut. Turkulainen Kalle Ahti oli yksi varusmiehistä, jotka palvelivat Utössä Estonian upotessa 25 vuotta sitten. Uppoamispaikalle oli matkaa noin 40 kilometriä, ja saarelle tuotiin onnettomuuden uhreja – eläviä ja kuolleita.