Hyppää sisältöön

Mäntyharju saattaa keskeyttää kouluremontin – hintalappu on suuri, jatkuivat työt tai eivät

Mäntyharjun kirkonkylän koulun remontin edetessä on tullut vastaan jopa rakennusvirheitä, jotka nostaisivat koulun korjauskustannuksia merkittävästi.

Arkistokuva. Remonttitarvikkeet on aseteltu kassiin. Kuva: Yle

Mäntyharjun kunnanvaltuusto päättää maanantaina kirkonkylän koulun remontin ja laajennuksen jatkosta. Esillä on koulun remontin keskeyttäminen, sillä remontin edetessä vastaan on tullut ongelmallisia rakennusratkaisuja ja jopa rakennusvirheitä, jotka nostaisivat koulun korjauskustannuksia merkittävästi.

Tämänhetkisen arvion ja remonttisuunnitelman mukaan 30-vuotiaan koulun korjaukset maksaisivat lähes 1,9 miljoonaa euroa. Se on enemmän kuin mitä vastaava uusi koulu maksaisi samalle rakennuspaikalle rakennettuna. Kouluun jäisi nyt suunniteltujen korjausten lisäksi vielä uusittavaa, esimerkiksi vesikatto ja lämpöverkosto.

– Tutkimustulosten perusteella rakennuksessa on mahdollisesti altistuttu huonolle sisäilmalle. Meille on nyt ensiarvoisen tärkeää, että rakennuksen saneeraus tehdään riittävän kattavasti, jotta lapset ja henkilökunta saavat turvalliset tilat, kertoo Mäntyharjun tekninen johtaja Lasse Kurvinen.

Myös remontin keskeyttäminen tarkoittaisi kunnalle lisäkustannuksia, sillä se merkitsisi korvausten maksamista urakoitsijoille. Jos kunnanvaltuusto päättää keskeyttää remontin, urakoitsijoiden kanssa on aloitettava neuvottelut tilanteesta. Sivistyslautakunnan pitäisi puolestaan marraskuun loppuun mennessä päättää, millaisia tiloja kirkonkylän koululaisille tarvitaan.

Koululaisten vanhemmille on järjestetty vanhempainilta asiasta, sillä tiedot remontin pulmakohdista ovat herättäneet huolta perheissä.

.
.