Puolankalaisista halutaan liikkuvia ja hyvinvoivia – siksi nuoret pääsevät taas laskettelemaan ilmaiseksi

Kolmasosa Puolankajärven ja lukion oppilaista hyödynsi edun viime vuonna.

Elämäntapa ja vapaa-aika
Lumilautoja telineessä.
Nuorille tarjottiin maksuttomia kausikortteja rinteeseen ensimmäisen kerran viime vuonna. Kuvituskuva.Minna Heikura / Yle

Puolankalaiset nuoret pääsevät taas tänä talvena laskettelemaan maksutta. Liikkumisen ja liikunnallisen elämäntavan edistämiseksi kaikille Puolankajärven koulun ja Puolangan lukion oppilaille tarjotaan kaudella 2019–2020 kausikortit Paljakan laskettelukeskukseen.

– Haluamme kannustaa tällä tavalla nuoria liikunnan pariin muuallakin kuin koulussa. Laskettelu on yksi liikuntamuoto eikä jokaisessa kunnassa ole omaa laskettelukeskusta, kertoo Puolangan kunnan sivistysjohtaja Anna-Kaarina Uusitalo.

Puolankajärven koulussa ja Puolangan lukiossa on yhteensä 196 oppilasta. Kunta tarjosi nuorille maksuttomia kausikortteja rinteeseen ensimmäisen kerran viime vuonna, jolloin edun hyödynsi kolmasosa oppilaista.

– Puolangan kunnan strategisena tavoitteena 2025 on liikkuva ja hyvinvoiva puolankalainen. Tämä on konkretiaa tavoitteiden ja strategioiden saavuttamiseksi, Uusitalo sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!