1. yle.fi
  2. Uutiset

Vantaan uusiksi apulaiskaupunginjohtajiksi valittiin Katri Kalske ja Riikka Åstrand

Kasvatuksen ja oppimisen toimialan uusi apulaiskaupunginjohtaja Kalske ja kaupunkikulttuurin uusi apulaiskaupunginjohtaja Åstrand aloittavat vuoden 2020 alussa, jolloin myös Vantaan organisaatio uudistuu.

kunnallishallinto
Yle/Saija Nironen
Vantaan nuorisopalveluiden johtajana toimineesta Riikka Åstrandista tuli maanantaina Vantaan uusi kaupunkikulttuurin apulaiskaupunginjohtaja.

Vantaa sai tänään maanantaina kaksi uutta apulaiskaupunginjohtajaa. Kaupunginvaltuusto valitsi uudeksi kaupunkikulttuurin apulaiskaupunginjohtajaksi Vantaan nuorisopalveluiden johtajana toimineen Riikka Åstrandin.

– Aion tehdä ehdottomasti parhaani tässä minulle annetussa tehtävässä. Toivon, että entistä enemmän saadaan mukaan kaikki kaupunkilaiset, työntekijät ja järjestöt rakentamaan tätä toimialaa. Yhdessä tekemällä me pystymme saamaan aikaan myös upean lopputuloksen, Åstrand totesi kiitospuheessaan Vantaan valtuustosalissa.

Kasvatuksen ja oppimisen toimialan apulaiskaupunginjohtajan virkaan valittiin puolestaan tällä hetkellä Lohjan kaupungin hyvinvointijohtajana toimiva Katri Kalske. Kalske ei ollut illalla valtuustossa ottamassa vastaan uutta nimitystään.

Lohjan kaupungin hyvinvointijohtaja Katri Kalske.
Lohjan kaupungin hyvinvointijohtaja Katri Kalske valittiin Vantaan uudeksi kasvatuksen ja oppimisen toimialan apulaiskaupunginjohtajaksi.

Loppumetreille selvisi kaikkiaan neljä hakijaa

Kaikkiaan kasvatuksen ja oppimisen toimialan apulaiskaupunginjohtajan paikkaa haki 29 henkilöä ja kaupunkikulttuurin toimialan apulaiskaupunginjohtajan paikkaa 22 henkilöä. Yhteensä hakijoita oli 51.

Valtuusto valitsi kaupunginjohtajat suljetulla lippuäänestyksellä, jossa olivat mukana kaikki kelpoisuusvaatimuksen täyttäneet hakijat.

Käytännössä loppumetreille eli valtuustoryhmien haastatteluun pääsi kuitenkin vain neljä hakijaa. Kalskeen lisäksi kasvatuksen ja oppimisen toimialan tehtävään haastatteluissa oli Vantaan perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo ja Åstrandin kanssa paikasta puolestaan kilpaili Vantaan kuntalaispalveluiden johtaja Iiris Lehtonen.

Ennen äänestystä valtuustosalissa keskusteltiin kiivaasti siitä, millä perusteella ryhmät tekevät päätöksen antamistaan äänistä. Osa valtuutetuista epäili, että ryhmien välillä olisi tehty asiasta keskinäisiä sopimuksia. Puheenvuoroissa kuitenkin vakuutettiin, että tehtäviin äänestetään pätevin hakija.

Uudet apulaiskaupunginjohtajat aloittavat vuoden 2020 alussa, jolloin myös Vantaan organisaatio uudistuu.

Jatkossa organisaatio muodostuu viidestä toimialueesta, jotka ovat kasvatus ja oppiminen, kaupunkikulttuuri, sosiaali- ja terveystoimi, kaupunkiympäristö sekä kaupunkistrategia ja johto.

Lue seuraavaksi