Hyppää sisältöön

Tjäreborgin toiminta jatkuu – lennot lähtevät normaalisti tiistaina

Thomas Cookiin kuuluva Tjäreborg ja sen pohjoismaiset sisaryhtiöt nousivat nopeasti jaloilleen maanantain kaaoksen jälkeen. Jumiin jääneet matkustajat yritetään saada mahdollisimman pian kotiin.

Matkatoimisto Tjäreborgin logo Kampin kauppakeskuksen seinässä Helsingissä. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Matkatoimisto Tjäreborgin ja sen pohjoismaisten sisaryhtiöiden toiminta jatkuu, kertoo yhtiö tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun).

Lentoliikenne palautuu normaaliksi huomenna tiistaina.

Niiden matkustajien, joiden lähtöpäivä on tiistaina, lento lähtee normaalisti. Jos lennon aikatauluun tulee jostain syystä muutos, Tjäreborg ilmoittaa siitä asiakkaille tekstiviestillä. Myös lomakohteissa olevat asiakkaat saavat tietoa paluulennoista tekstiviestillä.

Brittiläinen matkajätti Thomas Cook kertoi maanantaiaamuna menneensä konkurssiin. Ilmoituksella oli heti vaikutuksia sen tytäryhtiön Tjäreborgin toimintaan, ja lukuisat suomalaiset jäivät jumiin ulkomaille tai eivät päässeet lainkaan matkalle.

Tjäreborg kuuluu Thomas Cookin pohjoismaiseen yritykseen yhdessä Vingin, Spiesin, Globetrotterin ja lentoyhtiö Thomas Cook Airlines Scandinavian kanssa. Yhtiön hallitus päätti maanantai-iltana lentoliikenteen jatkumisesta tiistaista eteenpäin.

– Tilanne Thomas Cook Groupin ja sen henkilöstön ja asiakkaiden osalta on äärimmäisen valitettava, mutta on minun vastuullani huolehtia pohjoismaisen yksikkömme matkan jatkumisesta. Koska olemme itsenäinen ja kannattava yritys, olemme onnistuneet pankkien, rahoittajien ja takaajien avulla varmistamaan toimintamme jatkon, sanoo Magnus Wikner, pohjoismaisen konsernin toimitusjohtaja, tiedotteessa.

Jumissa olevat yritetään saada kotiin mahdollisimman pian

Tjäreborgin myyntijohtaja Saana Ruonala kuvaa uutista erittäin positiiviseksi.

Tjäreborgin myyntijohtaja Saana Ruonala Kuva: Mikko Koski / Yle

– Neuvotteluita on käyty koko ajan. Meidän pohjoismainen osa on ollut yksi Pohjoismaiden kannattavimpia matkatoimistoja. Siksi pääsimme tähän, Ruonala kertoo STT:lle.

Ruonalan mukaan esimerkiksi parin kuukauden päähän sovittuja matkoja koskevat nyt normaalit peruutusehdot, sillä yhtiön toiminnan on määrä jatkua normaalisti. Matkakohteissa jumissa olevat yritetään saada mahdollisimman nopeasti kotiin.

– Aikatauluista en osaa vielä sanoa, mutta toivottavasti mahdollisimman pian.