Mäntyharjun Kirkonkylän koulun remontti keskeytetään

Sivistyslautakunnan on seuraavaksi päätettävä, millaisia tiloja koululaisille tarvitaan.

Kuvituskuva. Kuva: Anssi Leppänen / Yle

Mäntyharjulla Kirkonkylän koulun remontti keskeytetään.

Mäntyharjun kunnanvaltuusto päätti asiasta maanantaina äänin 19–8 kunnanhallituksen esityksen mukaisesti.

Sanomalehti Länsi-Savon (siirryt toiseen palveluun) mukaan valtuustosalissa oli poikkeuksellisen paljon yleisöä ja keskustelu runsasta.

Kunnanvaltuustossa Seppo Hujanen (kok.) teki Antti Mustosen (sit.) kannattamana pöydällepanoesityksen, mutta se ei saanut kannatusta. Hujanen esitti, että ensin tutkittaisiin perusteellisesti koulun kaikkien rakennusvaihtoehtojen kustannukset ja koulun tarpeet. Kunta olisi vasta tämän jälkeen päättänyt koulun jatkosta.

Remontin keskeytyminen tarkoittaa lisämenoja kunnalle, koska kunnan on aloitettava urakoitsijoiden kanssa neuvottelut niille maksettavista korvauksista.

Seuraavaksi sivistyslautakunta päättää, millaisia tiloja kirkonkylän koululaisille tarvitaan.

Mäntyharjun Kirkonkylän koululla aloitettiin remontti, jonka aikana ilmeni ongelmallisia rakennusratkaisuja ja jopa rakennusvirheitä. Rakennusvirheiden korjaaminen nostaisi huomattavasti remontin kustannuksia.

Koululaisten vanhemmille on jo aiemmin järjestetty vanhempainilta asiasta, sillä tiedot remontin pulmakohdista ovat herättäneet huolta perheissä.

Mäntyharjun 30-vuotiaan Kirkonkylän koulun korjaukset olisivat viimeisimmän tiedon mukaan maksaneet lähes 1,9 miljoonaa euroa. Se on enemmän kuin vastaavan uuden koulun hinta nykyiselle paikalle rakennettuna.

Koululle on ollut tarkoitus rakentaa myös laajennusosa.

Lue myös: