Tjäreborgin toiminta jatkuu normaalisti – yhtiön talven lentosarja Kuopiosta ei enää uhattuna

Tjäreborg kertoi myöhään maanantai-iltana, että sen lennot jatkuvat jo tiistaina normaalisti.

Tjäreborg
Matkatoimisto Tjäreborgin logo Kampin kauppakeskuksen seinässä Helsingissä.
Matkayhtiö Tjäreborgin lennot jatkuvat tiistaina normaalisti.Markku Ulander / Lehtikuva

Matkanyhtiö Tjäreborg ja sen pohjoismaiset sisaryhtiöt jatkavat toimintaansa. Yhtiön lennot lomakohteisiin palaavat normaaliksi tänään tiistaina.

Tieto toiminnan jatkumisesta merkitsee myös sitä, että yhtiön talvikauden lentosarja Kuopiosta Gran Canarialle ei ole enää uhattuna. Tjäreborg lentää koulujen syyslomaviikolta alkaen maanantaisin Gran Canarialle. Lentosarja jatkuu maaliskuun lopulle. Tjäreborg on lentänyt Kuopiosta suoria lentoja Kanarialle vuodesta 2004 lähtien.

Tjäreborg kertoi myöhään maanantai-iltana, että Thomas Cookin Pohjoismaiden toiminnot on itsenäinen ja kannattava yritys ja se on onnistunut varmistamaan jatkon pankkien ja rahoittajien avulla. Toimintaansa jatkavaan osaan kuuluu myös lentoyhtiö Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Tjäreborgin brittiläinen emoyhtiö Thomas Cook hakeutui konkurssiin maanantaina.

Thomas Cookin toimintaansa jatkava Pohjoismaiden yhtiö järjestää matkoja Ruotsista, Tanskasta, Norjasta ja Suomesta. Konserniin kuuluvat matkanjärjestäjät Tjäreborg, Ving, Globetrotter, Spies sekä lentoyhtiö Thomas Cook Airlines Scandinavia. Näillä neljällä matkanjärjestäjällä on vuosittain noin 1,5 miljoonaa matkustajaa.