Suomussalmella kaadettiin 27 karhua – "Kiintiö saatiin jopa yllättäen täyteen reilussa kuukaudessa"

Kaatokiintiön nopea täyttyminen voi johtua metsästyskoirista, Suomen riistakeskuksesta arvioidaan.

karhu
Lähes musta karhu seisoo ja katsoo kameran ohi
Itäisellä kiintiöalueella kaadettiin yhteensä 70 karhua.Birgitta Tarvainen

Karhujen kiintiömetsästys on päättynyt itäisellä poronhoitoalueella. Metsästyksen aikana Suomussalmella kaadettiin 27 karhua. Kiintiökarhujen metsästys käynnistyi 20. päivä elokuuta.

– Kiintiö saatiin jopa yllättäen täyteen reilussa kuukaudessa, sanoo Suomen riistakeskuksen erikoissuunnittelija Harri Nordberg.

– Viimeisten vuosien suunta on ollut, että kiintiöt kasvavat, mutta karhut kaatuvat nopeammalla aikataululla. Se voi johtua siitä, että metsästäjillä on niin hyviä koirat.

Itäiseen kiintiöalueeseen kuuluvat Suomussalmen lisäksi Utsjoen, Inarin, Sodankylän, Pelkosenniemen, Savukosken, Sallan ja Kuusamon kunnat. Yhteensä näillä alueilla metsästettiin 70 karhua.

– Viime vuonna Suomussalmella saatiin 36 karhua, kolmen viimeisen vuoden aikana Suomussalmella on kaatunut 87 karhua. Koko itäisellä poronhoitoalueella nuo luvut ovat merkittäviä myös valtakunnallisesti.

– Näin suuret saalismäärät ovat merkki vahvasta karhukannasta, jatkaa Nordberg.

Läntisen poronhoitoalueen 15 karhun kiintiöstä on kaadettu toistaiseksi yhteensä kymmenen karhua, joista kaksi Puolangalta.

Suomessa on saatu yhteensä karhuja saaliiksi tämän syksyn aikana 286.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!