Etelä-Savon maakuntahallitus ei lämpene idealle Saimaan maakunnasta

Etelä-Savon maakuntahallitus pysyy kolmen vuoden takaisessa linjauksessaan, että Etelä-Savo haluaa toimia yhtenä 18:sta itsenäisestä maakunnasta.

maakunnat
Suomalainen omarantainen mökki on kansainvälisella mittapuulla harvinaisuus.
Ideoitua Saimaan maakuntaa yhdistäisi visioissa Saimaan vesistö ja sen mahdollisuudet muun muassa matkailulle.Petri Vironen / Yle

Etelä-Savon maakuntahallituksen mukaan keskustelu uusista maakuntarjoista on tarpeetonta.

Maakuntahallitus keskusteli maanantaina kokouksessaan syksyn aikana julkisuudessa esiin nousseista maakuntamalleista. Keskusteluissa on ollut esimerkiksi Saimaan maakunta.

Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Matti Viialainen on jo ryhtynyt tunnustelemaan Etelä-Karjalan, Etelä-Savon ja Kymenlaakson maakuntien yhdistymishalukkuutta.

Etelä-Savon maakuntahallituksen mukaan maakuntien yhdistämisestä ei olisi hyötyä.

Etelä-Savon maakuntahallitus tuo esiin linjanneensa jo vuonna 2016 lausunut, että Etelä-Savo haluaa toimia yhtenä 18:sta itsenäisestä maakunnasta. Etelä-Savon maakuntahallituksen mukaan aikaisempaa maakuntalinjausta ei ole syytä muuttaa.

Naapurimaakunnassa Kymenlaakson maakuntajohtaja Jaakko Mikkola on pitänyt Etelä-Savoa liian vieraana alueena Kymenlaaksolle.

Lue myös:

Ajatus Saimaan maakunnasta jakaa mielipiteet Kymenlaaksossa: ''Saimaahan on ihan vieras järvi'' Asiantuntijan kova avaus laittaisi kolme maakuntaa yhdeksi supermaakunnaksi: "Nykyiset hallinnolliset rajat ovat keinotekoisia"

Maakuntajohtaja Matti Viialainen tunnustelemaan naapurimaakuntien yhdistymishalukkuutta