Li Andersson hakee jatkokautta vasemmistoliiton johdossa

Vasemmistoliiton puoluekokous järjestetään marraskuussa Kuopiossa.

Vasemmistoliitto
Li Andersson
Li Andersson valittiin vasemmistoliiton puheenjohtajaksi vuonna 2016. Tiedotustilaisuudessaan tänään hän kertoi, että hän aikoo hakea tehtävässä jatkokautta.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson aikoo hakea jatkokautta puolueensa johdossa.

Andersson kertoi asiasta tiedotustilaisuudessaan eduskunnan Pikkuparlamentissa tänään aamupäivällä.

  • Yle näytti tilaisuuden suorana Eduskunnan Pikkuparlamentista. Voit katsoa lähetyksen klikkaamalla jutun pääkuvaa tai Yle Areenasta.

Vasemmistoliiton puoluekokous valitsee uuden puheenjohtajan Kuopiossa 15.-17. marraskuuta. Li Andersson on toistaiseksi ensimmäinen ehdolle lähtenyt.

– Kisa tulee, jos on tullakseen, hän sanoo.

"Vasemmistoliitto haluaa sanoa kyllä"

Li Andersson näkee puolueensa ratkaistavana kolme isoa kysymystä. Ilmastonmuutokseen pitäisi pystyä vastaamaan oikeudenmukaisesti niin, että myös "tavalliset ihmiset" voivat tukea ilmastonmuutoksen vastaisia toimia.

Toisaalta Anderssonin mukaan hyvinvointipalveluita on vahvistettava ja työelämän sekä teknologian murrokseen on pystyttävä vastaamaan koulutustasoa nostamalla.

– Kun olin vasemmistoliiton puheenjohtaja oppositiokaudella, sain aika paljon kuulla hallituksen suusta "ei". Ei ole mahdollista, ei ole rahaa, tämä on liian monimutkaista. Koen, että tehtävämme puolueena on olla sellainen liike, joka sanoo "kyllä". Kyllä, voimme ratkaista vanhustenhuollon kriisin ja kyllä, voimme tarjota maksuttoman toisen asteen koulutuksen, hän sanoo.

Anderssonin mukaan vasemmistoliitto ei saa olla "vain punavihreiden tai ay-aktiivien puolue".

– Vasemmistoliitossa terästehtaan duunari, eläkeläinen ja opiskelija voivat pohtia ratkaisuja yhdessä.

Voit keskustella tästä aiheesta 24.9. klo 22 saakka.