1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuopio

Savilahden miljardihankkeen rakentaminen kiihtyy – metsää raivataan, rantaa täytetään ja ammattiopiston kampuksen rakentaminenkin alkaa

Savon koulutuskuntayhtymän uusi kampus valmistuu vuonna 2022.

Tältä näyttää havainnekuvissa Savilahdentie Prisman edustalla muutostöiden jälkeen. Kuva: Kuopion kaupunki

Kuopion Savilahden miljardihankkeen rakentaminen ottaa tänä syksynä merkittäviä harppauksia eteenpäin.

Muun muassa Savon koulutuskuntayhtymä käynnistää oman kampusrakentamisensa syys-lokakuussa maansiirtotöillä. Seinät alkavat nousta paikoilleen ensi huhtikuussa ja uusi kampus valmistuu keväällä 2022.

Uudella kampuksella tulee opiskelemaan sen valmistuttua noin 5 000 opiskelijaa. Henkilökuntaa on noin 400 ja päivittäin kampuksella on noin 2 100 ihmsistä. Kyse on noin 74 miljoonan euron investoinnista, josta rakentamisen on osuus on 60 miljoonaa euroa.

Savilahden tulevan asuin-, opiskelu- ja työssäkäyntialueen rakentaminen on kiihtymässä muutenkin syksyn aikana. Parhaillaan kaupunki raivaa alueen puustoa ja rakentaa uusia tielinjoja.

Myös Neulalahden rantaa on ryhdytty täyttämään ja muokkaamaan virkistysalueeksi. Järvipenkereen rakentamisen tavoitteena on laajentaa alueen rantaviivaa. Penkereen rakentaminen kestää vuosia.

Puolustusvoimien asevarikon käytössä olleiden luolastojen muutostyöt käynnistyvät ensi vuoden puolella.

Savilahden aluelle odotetaan tuhansia uusia asukkaita sekä työ- ja opiskelupaikkoja. Rakennustöitä riittää ensi vuosikymmenen loppuun saakka.