Hyppää sisältöön

Odotus jatkuu Tjäreborgin matkakohteissa – Maanantaina jumiin jääneet yritetään saada kotiin keskiviikkona

Kreikan Pargassa lomailevilla ei vielä ole tietoa kotiinpaluusta.

Brittiläisen Thomas Cookin lennot oli peruttu Gran Canarian lentokentällä maanantaina ja matkustajat jonottivat Britannian suurlähetystön tiskille. Kuva: Quique Curbelo / Epa

Kaikki Tjäreborgin matkoilla ulkomailla olevat eivät vielä tiistaina aamupäivällä tienneet, millä he pääsevät kotiin matkakohteistaan.

– Mitään tietoa ei ole, milloin saamme lisätietoa, Kreikan Pargassa oleva Susanna Tainio kertoi puhelimitse Ylelle. Tainion ja hänen miehensä Heikki Ikosen piti alunperin päästä kotiin maanantai-iltana, mutta lento peruttiin.

Tainion mukaan on myös epäselvää, saavatko he pitää hotellihuoneensa, jos joutuvat jäämään Pargaan vielä keskiviikkoon asti.

Esimerkiksi Espanjan Mallorcalta iltapäivällä Helsinkiin tulevaksi aiottu kone taas on lentotietojen mukaan myöhässä. Lennon operoijaksi on merkitty Thomas Cook Airlines Scandinavia. Myös kaikki muut Palmasta lähdössä olevat yhtiön lennot ovat myöhässä.

Tjäreborgin mukaan yhtiö ei ole saanut tietoa, että tämän päivän lentoja Mallorcalta tai Teneriffalta olisi peruttu. Myyntijohtaja Saana Ruonalan mukaan tänään odotetaan kahdessa koneessa tulevan 423 ihmistä.

Ruonalan mukaan eilen jumiin jääneet matkustajat pyritään lennättämään kotiin keskiviikkona.

Brittiläinen Thomas Cook -matkakonserni ilmoitti maanantaiaamuna menevänsä konkurssiin. Suurin osa yhtiön ja sen tytäryhtiöiden matkustajista on yhä kohteissaan.

Lue lisää: