Hyppää sisältöön

Kuopion Energian ja Savon Voiman yhdistyminen uudessa käsittelyssä Kuopiossa menettelyvirheen takia

Kokoomuksen valtuutettu Pekka Kantanen osallistui kesäkuun omistajaohjausjaoston kokoukseen esteellisenä.

Savon Voiman taustalla on 20 alueen kaupunkia ja kuntaa. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Kuopion Energian ja Savon Voiman yhdistyminen on käsitelty Kuopiossa uudelleen. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Pekka Kantanen osallistui asian päätöksentekoon esteellisenä Kuopion kaupungin omistajaohjausjaoston kokouksessa 25. kesäkuuta. Hän oli tuolloin jaoston puheenjohtaja.

Kantanen on Savon Energiaholdingin hallituksen jäsen. Alueen kunnat omistavat Savon Energiaholdingin kautta kokonaan Savon Voima Oyj. Yhtiön suurin omistaja on Kuopion kaupunki.

– Kantasen olisi pitänyt jäävätä itsensä molemmista kokouksista. Hän teki niin Savon Energiaholdingin kokouksessa, mutta hänen olisi pitänyt jäävätä itsensä myös omistajaohjausjaoston kokouksessa, jaoston puheenjohtaja, kokoomuksen Allu Koskinen kertoo.

Kyse oli Koskisen mukaan inhimillisestä virheestä, joka nyt korjataan. Omistajaohjausjaosto kokoontui maanantaina ja päätti poistaa 25. kesäkuuta tekemänsä päätöksen ja käsitellä asian uudestaan.

Päätösehdotuksen toisessa kohdassa omistajaohjausjaosto olisi esittänyt kaupunginhallitukselle Kuopion Energian ja Savon Voiman yhdistymistä koskevan aiesopimuksen hyväksymistä. Koskisen mukaan tähän esitykseen tuli kuitenkin muutos, josta hän ei suostu vielä kertomaan tarkemmin.

– Asia tulee julkiseksi sitten kun omistajaohjausjaoston pöytäkirja julkaistaan.

Esityslistan tekstissä kerrotaan myös, että aiesopimuksen liitteisiin on tullut tarkennus. Tätäkään Koskinen ei kommentoi muuten kun sanomalla, että sekin asia selviää pöytäkirjan tullessa julkiseksi.

Jos yhdistyminen toteutuu, Savon Voima ja Kuopion Energia muodostavat liikevaihdolla mitattuna Suomen kolmanneksi suurimman kuntaomisteisen energiayhtiön. Asiakasmäärältään siitä tulisi Suomen viidenneksi suurin sähkönjakeluyhtiö.