Jyrki Ahola on AC Oulun uusi päävalmentaja – "Yritän vaikuttaa siihen, mihin voin eli tulevaisuuteen"

Ahola aloittaa tammikuussa ja sopimus on kestoltaan 2+1 vuotta.

AC Oulu
AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola.
Jyrki Aholan mukaan on etu olla suhteellisen tuntematon, kun aloittaa luotsaamaan AC Oulua.Pekka Loukkola / Yle

Jalkapallon Ykkösessä pelaavan AC Oulun uusi päävalmentaja on Jyrki Ahola.

Kaksivuotinen sopimus alkaa tammikuussa ja sisältää option kaudesta 2022.

Ahola on 47-vuotias ja kotoisin Riihimäeltä. Hän on työskennellyt pitkään pääkaupunkiseudun seuroissa erilaisissa tehtävissä. Valmennusura alkoi vuonna 1987 Riihimäen Palloseurasta ja sen jälkeen työnantajina ovat toimineet useat kotimaiset seurat.

Pisin työura löytyy HJK:n organisaatiosta, jossa hän on toiminut valmentajana ensimmäisen kerran jo vuonna 2001. Viimeiset kaksi vuotta Ahola on toiminut Klubi 04:n valmentaja sekä toiminut kykyjenetsijänä edustusjoukkueelle.

AC Oulun tiedotteessa kerrotaan, että Aholaa pidetään vahvana pelaajien ja pelin kehittäjänä, joka tuntee suomalaiset pelaajat ja Suomessa pelanneet pelaajat erityisen hyvin.

Ahola kertoo olevansa valmis haasteeseen ja näkee joukkueessa paljon positiivista.

– Voisin nostaa esiin päästettyjen maalien vähyyden ja nuoret debytantit. Tartuin tilaisuuteen, sillä näen seurassa ja Oulussa valtavan potentiaalin. Nousemme liigakartalle harjoitus ja peli kerrallaan. Vaatimustason ja päivittäisen tekemisen täytyy olla aivan huippuluokkaa, Ahola sanoo.

– Juuri kukaan ei minua Oulussa tunne ja sen puolesta pääsen puhtaalta pöydältä liikkeelle. Yritän vaikuttaa parhaalla mahdollisella tavalla siihen mihin, voin eli tulevaisuuteen, Ahola toteaa.

AC Oulun edellinen päävalmentajarekry oli julkinen ja avoin haku. Tällä kertaa haku ei ollut julkinen, mutta urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kävi läpi kotimaisen ja osittain myös ulkomaalaisen valmentajakentän. Lopulta valinta kohdistui Aholaan, jonka palkkaaminen nähdään seurassa strategiaa tukevana.

Heikkisen mukaan Ahola on pitkästä valmennuskokemuksestaan huolimatta pystynyt päivittämään tietoja ja taitoja nykypäivän vaatimalle tasolle ja hänellä on hyvät vuorovaikutustaidot.

– Hän pystyy opettamaan sekä pelaajaa yksilönä, että joukkuetta kokonaisuutena. Hänellä on kova vaatimustaso paitsi itseään, myös kaikkea toimintaa kohtaan. Kokonaisuutena olemme seurana todella tyytyväisiä, että saamme hänet AC Oulun päävalmentajaksi, Heikkinen summaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)