Hyppää sisältöön

Aki Kaurismäeltä tuntuva lahjoitus metsäalueen suojeluun Lapissa

Luonnonperintösäätiö osti Aki Kaurismäen ja Paula Oinosen 100 000 euron lahjoituksella yli 200 hehtaaria metsää Inarin Kaamasesta.

Aki Kaurismäki ja Paula Oinonen lahjoittivat viime kesänä aarniometsää Luonnonperintösäätiölle. Nyt lahjoitus kohdentui Lappiin. Kuva: Anneli Jussila

Luonnonperintösäätiö on ostanut Inarin kunnan Kaamasesta metsäalueen, joka ulottuu viiden eri vesistön rantaan.

Säätiön mukaan kauppa mahdollistui elokuvaohjaaja Aki Kaurismäen ja vaimonsa, kuvataiteilija Paula Oinosen Sputnik-yhtiön 100 000 euron lahjoituksella.

Lahjoittajat haluavat esimerkillään innostaa muitakin mukaan Suomen luonnontilaisten metsien suojeluun ja erämaiden rauhan varmistamiseen.

Suojelualueen nimeksi tulee Sieidisuálui - Seitasaari. Se on Luonnonperintösäätiön lähes sadasta suojelualueesta suurin, pinta-alaltaan 217 hehtaaria.

Uusi suojelualue sijaitsee Muddusjärvellä Syrminiemessä, lähellä Inarinjärveä.

Säätiön mukaan valtaosa pohjoisen suurista kansallispuistoista on puutonta tai vähäpuustoista tundraa, joten uusi puustoinen suojelualue täydentää osaltaan Ylä-Lapin metsien rauhoitusta.

Viime kesänä Aki Kaurismäki ja Paula Oinonen lahjoittivat Luonnonperintösäätiölle reilun viiden hehtaarin aarniometsän Pusulasta Uudeltamaalta.

.
.