Jämsässä palaa kaksikerroksinen talo – talosta on löytynyt yksi uhri

Kuolonuhri on 1960-luvulla syntynyt mies.

tulipalot
Tulipalo Jämsän Hartusvuoressa.
Talo tuhoutuu palossa kokonaan.Petri Aaltonen / Yle

Jämsän Hartusvuoressa syttyi iltapäivällä tulipalo kaksikerroksisessa puutalossa. Talo on rakennettu 1950-luvulla, ja se on kooltaan noin 400 neliömetriä.

Päivystävä palomestari Pauli Nurminen kertoi Ylelle kello 17, että savusukeltajat ovat löytäneet talosta yhden uhrin. Poliisi vahvistaa yhden henkilön löytyneen kuolleena huoneistosta. Menehtynyt on 1960-luvulla syntynt mies.

Pelastuslaitoksen 17:45 antaman tiedotteen mukaan talosta on pelastettu kaksi ihmistä. He eivät tarvitse jatkohoitoa.

Palomestarin mukaan talossa on kahdeksan asuntoa, joissa majoittuvien ihmisten määrä vaihtelee. Keskimäärin talossa asuu noin kymmenen henkilöä.

Nurmisen mukaan rakennus tuhoutuu käytännössä kokonaan.

– Puramme rakenteita koura-autolla ja pyrimme hillitsemään liekkejä. Joudumme todella paljon purkamaan tuota rakennusta vielä, sanoo palomestari Tuomas Lyytikkä.

Rakenteita puretaan, jotta paloa päästään sammuttamaan ja rakennukseen savusukeltamaan turvallisesti. Talon katto repsottaa, eikä sen lattioilla ei ole turvallista kulkea.

Sammutustyöt tulevat jatkumaan pitkälle yöhön.

Talon asukkaat on evakuoitu, ja heille on järjestetty kuljetus Jämsän entiseen lukioon. Jämsän kaupunki järjestää asukkaille tilapäisen yösijan.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta klo 15.30 jälkeen. Ensimmäiset yksiköt olivat paikalla noin kymmenen minuutin kuluttua hälytyksestä, ja tuolloin savua tuli jo useammasta ikkunasta.

Pelastuslaitoksen mukaan palo on todennäköisesti saanut alkunsa ensimmäisen kerroksen asunnosta. Poliisi ja pelastuslaitoksen palotutkinta ovat aloittaneet syttymissyyn selvittämisen.

Palopaikalla on kaikkiaan 30 henkilöä pelastuslaitokselta Jyväskylästä, Jämsästä ja lähiseuduilta.

Tulipalon sammutusta Jämsässä.
Kello 18 jälkeen pahimmat lieskat oli saatu sammumaan, mutta savunmuodostus oli edelleen voimakasta.Petri Aaltonen / Yle