Hyppää sisältöön

Pelialan jättien lupaus: "Nextille levelille" taistelussa ilmastonmuutosta vastaan – mukana myös Rovio

Taistelukeinot vaihtelevat puiden istuttamisesta energiatehokkuuden lisäämiseen ja hiilidioksidipäästöjen kompensaatioon.

Pelaajia Gamescon-pelimessuilla Kölnissä. Kuva: C. Hardt / AOP

Vihreää valoa konsolin päässä?

Monet pelialan suuret yhtiöt ovat ilmoittaneet lisäävänsä toimia ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun maanantaina YK:n yleiskokouksessa New Yorkissa, kertoo uutistoimisto AP.

Lupauksen ovat tehneet muun muassa yhtiöt PlayStation ja Xbox -konsolien takana sekä Minecraftin ja Twitchin omistajat. Mukana on AP:n mukaan myös Angry Birds -pelin tekijä Rovio Entertainment sekä muita alan tekijöitä.

– Uskon, että pelit ja pelaajat voivat olla iso yhteiskunnallinen tekijä muutoksen aikaansaamiseen ja haluaisivat nähdä ihmisten yhdistävän voimansa auttaakseen planeettaamme selviämään ja kukoistamaan, sanoi Sony Interactive Entertainmentin toimitusjohtaja Jim Ryan kokouksessa.

Ryan sanoi, että seuraavan sukupolven PlayStationin osalta tullaan tekemään esimerkiksi energiatehokkuuteen liittyviä parannuksia.

Taisteluarsenaaliin kuuluvat aseet ilmastonmuutoksen torjumiseen vaihtelevat muovijätteen vähentämisestä puiden istutukseen, laitteiden energiatehokkuuden lisäämiseen ja ilmastoasioiden lisäämiseen itse peleissä.

Rovion toimet liittyvät AP:n mukaan hiilidioksidipäästöjen kompensoimiseen.

Tämä peli ei ole helposti voitettavissa ja yhtiöt kutsuvat pelaajia kanssaan taisteluun mukaan.

.
.