Yle uudistaa uutis- ja ajankohtaistoimitustaan – uudet päälliköt tieteen ja terveyden sekä kulttuurin aloille

Uudet uutistoimitukset ja päälliköt aloittavat ensi viikolla. Näyttävää verkkojournalismia tekevä Plus-deski puolestaan saa uuden esimiehen lokakuun lopussa.

Yle
Ylen uutismaisema pasilassa
Yle uudistaa uutis- ja ajankohtaistoimitustaan.Ilmari Fabritius / Yle

Ylen uutistoimitukset saavat uusia päälliköitä ensi viikosta alkaen. Samalla toimitusrakenne muuttuu.

Uuden Tiede, terveys ja elämäntapa -toimituksen päällikkönä aloittaa Raisa Lehtivuori. Pitkään Ylessä työskennellyt Lehtivuori siirtyy tehtävään Talous ja arki -toimituksen tuottajan paikalta. Tiede, terveys ja elämäntapa -toimituksen tuottajaksi tulee Ville Laakso.

– Luvassa on entistä vaikuttavampaa ja systemaattisempaa uutistuotantoa näistä teemoista. Ylen omien yleisötutkimustenkin perusteella tiedämme, että esimerkiksi terveys on aihepiiri, josta ihmiset kaipaavat nykyistä enemmän sisältöä. Tiede ja elämäntapa ovat mielestäni täydellisesti synkassa tässä kokonaisuudessa, Raisa Lehtivuori sanoo.

Raisa Lehtivuori
Tiede, terveys ja elämäntapa -toimituksen päällikkönä aloittaa Raisa Lehtivuori.Marja Väänänen / Yle

Uuden Kulttuuri-toimituksen päälliköksi on nimitetty Satu Nurmio. Nurmio on työskennellyt Ylessä pitkään muun muassa toimittajan ja esimiehen tehtävissä. Kulttuuritoimituksen tuottajana puolestaan aloittaa Heli Suominen. Uutisten kulttuuritoimitus tiivistää yhteistyötään myös Ylen muiden kulttuurisisältöjä tekevien toimitusten kanssa.

– Toivomme, että saamme yhteistyöllä aikaan parempaa ja näkyvämpää journalismia, Satu Nurmio sanoo.

Nurmion tavoitteena on, että kulttuuritoimitus pystyy jatkossa reagoimaan entistä paremmin ajankohtaisiin ilmiöihin.

– Toivon, että pystyisimme tarttumaan paremmin siihen, miten yhteiskunnalliset muutokset ja ilmiöt näkyvät taiteessa ja kulttuurissa, Nurmio sanoo.

Satu Nurmio
Kulttuuritoimituksen päälliköksi on nimitetty Satu Nurmio.Yle

Uutistoimituksen uudistuessa Kulttuuri ja elämäntapa -toimitus lakkaa. Toimituksen vt. päällikkönä toiminut Tuomas Ferm siirtyy Pasilan uutis- ja ajankohtaistoimituksen projektipäälliköksi.

Elina Paasonen
Elina Paasonen aloittaa lokakuun lopussa Plus-deskin esimies-tuottajana.Eriika Ahopelto / Aamulehti

Myös uutis- ja ajankohtaistoimituksen Plus-deski saa uuden esimies-tuottajan. Tehtävässä aloittaa lokakuun lopussa Elina Paasonen, joka siirtyy Yleen Aamulehdestä. Paasonen on muuan muassa johtanut Aamulehdessä verkon Tähtijuttu-konseptista vastaavaa tiimiä. Viime syksystä tämän vuoden kesään asti hän toimi journalistiikan vierailijaprofessorina Tampereen yliopistossa.

Plus-deski on erikoistunut syventävään ja näyttävään verkkojournalismiin.