Hyppää sisältöön

Trump pilkkasi Greta Thunbergiä, ilmastoaktivisti näpäytti takaisin ottamalla Trumpin kommentit Twitter-luonnehdintaansa

Greta Thunbergin vihainen puhe sai presidentti Trumpin pilkkaamaan ilmastoaktivistia, mutta tämä käänsi pilkan hyväkseen.

Thunbergin ja Trumpin kohtaaminen YK-huippukokouksessa
Thunbergin ja Trumpin kohtaaminen YK-huippukokouksessa

Ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg syytti YK:n ilmastokokouksessa maanantaina vihaisesti päättäjiä ja aikuisia siitä, että he eivät tee mitään ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

– Minun ei pitäisi olla täällä. Minun pitäisi olla koulussa, toisella puolella valtamerta. Silti te kaikki tulette meidän nuorten luo toivoa saadaksenne. Kuinka te kehtaatte?

– Olette varastaneet unelmani ja lapsuuteni tyhjilIä sanoillanne, ja silti minä olen onnekkaiden joukossa. Ihmiset kärsivät, ihmiset kuolevat, kokonaiset ekosysteemit romahtavat. Olemme lajien joukkokadon partaalla ja te kykenette vain puhumaan rahasta ja satuilemaan ikuisesta talouskasvusta. Kuinka te kehtaatte?

Yhdysvallat on presidentti Donald Trumpin aikana irtautunut Pariisin ilmastosopimuksesta ja purkanut päästörajoituksia, joten Thunbergin turhautuminen kohdistuu myös häneen.

Trumpin ei pitänyt edes osallistua ilmastohuippukokoukseen, mutta hän tuli silti hetkeksi kokoukseen. Thunbergin ilme on totinen, kun hän YK:n aulassa näkee ohitse kävelevän suurvaltajohtajan.

Tiistaiaamuna Trump tölväisi kokouksessa itku kurkussa esiintynyttä 16-vuotiasta Thunbergiä "onnelliseksi tytöksi, joka katsoo eteenpäin valoiseen ja mahtavaan tulevaisuuteen".

Thunberg ei alkanut kinata presidentin kanssa, vaan otti Trumpin kommentin tiistaina twitter-tilinsä henkilöluonnehdinnaksi.

Twitterissä sanasotaa kommentoivat – arvattavasti – jakautuivat kahteen leiriin. Toisten mielestä henkilöön käyvä solvaaminen on halpamaista, ja siihen turvautuvalla ei ole enää asiakommentteja.

Toiset taas pitivät Thunbergiä outona ja pelottavana kuten Jeanne d'Arc tai Roman Polańskin ohjaaman Rosemaryn painajainen -elokuvan paholaisen lapsi.

Thunbergiä koskevan kiistelyn kiihkeydelle voi etsiä selityksiä, tässä niistä yksi.:

– Jos teinin intohimoinen puhe vaivaa sinua niin paljon, ja olet valtaapitävä, ehkä sinun pitäisi paneutua ongelmaan ja tehdä sille jotakin. Tuota kutsutaan huonoksi omaksitunnoksi.

Lue myös:

.
.