Trump lupaa julkistaa puhelinkeskustelunsa Ukrainan presidentin kanssa

Myös edustajainhuoneen puhemies demokraattien Nancy Pelosi aikoo tiedottaa asiasta keskiyöllä Suomen aikaa.

Donald Trump
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump puhui tiistaina YK:n yleiskokouksessa.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump puhui tiistaina YK:n yleiskokouksessa. Peter Foley / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti tiistaina, että hän antaa luvan julkistaa Ukrainan presidentin kanssa käymänsä puhelinkeskustelun puhtaaksi kirjoitetun tekstin. Julkistus tapahtuu keskiviikkona.

Myös edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi aikoo pitää tiedotustilaisuuden puolilta öin Suomen aikaa. Pelosin arvellaan sanovan jotain siitä, aikooko demokaattipuolue nostaa virkasyytteen Trumpia vastaan Ukraina-tapauksen vuoksi.

– Tulette huomaamaan, että kyse oli hyvin ystävällisestä ja täysin asiallisesta puhelusta, Trump kirjoitti tiistaina Twitterissä (siirryt toiseen palveluun).

Trumpin on väitetty painostaneen Ukrainan presidenttiä Volodymyr Zelenskyitä tutkimaan demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoittelevan Joe Bidenin ja tämän pojan Hunterin toimia.

Hunter Biden on ollut mukana ukrainalaisessa kaasuyhtiössä, jota on syytetty korruptiosta. Häntä vastaan ei ole toistaiseksi esitetty mitään todisteita korruptiosta.

Uutiskanava CNN:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan Trump antoi käskyn keskeyttää sotilasapu Ukrainalle vain vajaa viikko ennen kuin hän keskusteli puhelimessa Zelenskyin kanssa.

Lue lisää:

Tapaus Ukraina saattaa kampittaa Trumpin kovimman vastustajan, mutta viedä Trumpin oikeuteen – Mistä Ukraina-skandaalissa on kyse?

Trump kiistää painostaneensa Ukrainan presidenttiä tutkimaan Joe Bidenin ja tämän pojan toimia – myöntää kuitenkin ottaneensa Bidenin puheeksi

USA:n media: Trump painosti Ukrainan presidenttiä tutkimaan Joe Bidenin ja tämän pojan toimia

Lähteet: AFP, AP