Maanjäristys ravisteli Pakistanissa – useita kuollut rakennusten romahdettua

Uhriluku on viranomaisten mukaan yli 35.

maanjäristykset
Lukuisia rakennuksia sortui 5,8 magnitudin maanjäristyksessä lähellä Mirpurin kaupunkia.
Lukuisia rakennuksia sortui 5,8 magnitudin maanjäristyksessä lähellä Mirpurin kaupunkia.AOP

Useita on kuollut ja satoja on loukkaantunut koillisessa Pakistanissa tapahtuneessa voimakkuuden 5,8 maanjäristyksessä. Yhdysvaltain geologian keskuksen mukaan järistyksen keskus oli lähellä Mirpurin kaupunkia Kashmirin alueella.

Viranomaisten mukaan ainakin 37 ihmistä on kuollut ja satoja on loukkaantunut.

Maanjäristys sai ihmiset pakenemaan kaduille myös Lahoren ja Islamabadin kaupungeissa.

Pelastustöiden odotetaan jatkuvan vielä yön yli, sillä maanjäristyksen seurauksena lukuisia rakennuksia on sortunut ja autoteitä on halkeillut. Lisäksi myös matkapuhelin- ja sähkötolppia on vaurioitunut runsain määrin.

Uutistoimisto AFP:n saamien tietojen mukaan yhdellä Mirpurin alueen valtatiellä oli havaittavissa yli metrin syvyisiä halkeamia, joihin oli myös suistunut ajoneuvoja.

Uhriluku vaihteli aluksi eri viranomaislähteiden mukaan 10 ja 22 hengen välillä.

Paikallisen onnettomuuksien hallinnasta vastaavan viranomaisen mukaan kuolleita olisi kuitenkin vain 10 ja haavoittuneita noin 100.

Pakistanin puoleisen Kashmirin informaatioministerin mukaan kuolleita olisi 22 ja loukkaantuneita olisi lähes 700, kertoo uutistoimisto AP.

Pakistanin armeija on lähettänyt muun muassa lääkintäjoukkoja auttamaan maanjärityksessä kärsineitä alueita, armeijan tiedottaja kertoo.

Päivitetty 16.30: Uusilla viranomaisten uhriluvuilla.

Lähteet: AFP, AP, Reuters