Presidentti Trumpista aloitetaan virkarikostutkinta – Pelosi: "Kukaan ei ole lain yläpuolella"

Edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin mukaan Trump rikkoi perustuslaillisia velvoitteitaan.

Donald Trump
Donald Trump saapumassa Yhdistyneiden kansakuntien 74. yleiskokoukseen 24. syyskuuta 2019.
Donald Trump kommentoi virkarikostutkinnan aloittamista "noitavainoksi" ja arveli tutkinnan kääntyvän lopulta hänen edukseen. Kuvassa Trump saapuu Yhdistyneiden kansakuntien 74. yleiskokoukseen tiistaina 24. syyskuuta.Don Emmert / AFP

Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi on ilmoittanut, että hän määrää aloittamaan virkarikostutkinnan Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin toiminnasta.

Pelosi ilmoitti asiasta tiedotustilaisuudessa tiistaina.

Pelosi sanoi tiedotustilaisuudessa, että Trumpin käymä puhelinkeskustelu Ukrainan presidentin kanssa oli merkki perustuslaillisten velvollisuuksien rikkomisesta. Pelosin mukaan Trump oli rikkonut perustuslakia, kun Trump oli yrittänyt saada Ukrainan presidentiltä apua vaalikampanjaansa.

– Kukaan ei ole lain yläpuolella, Pelosi toteaa.

Trump kommentoi virkarikostutkinnan aloittamista "noitavainoksi" ja arveli tutkinnan kääntyvän lopulta hänen edukseen.

Trumpin on väitetty painostaneen Ukrainan presidenttiä Volodymyr Zelenskyitä tutkimaan demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoittelevan Joe Bidenin ja tämän pojan Hunterin toimia.

Hunter Biden on ollut mukana ukrainalaisessa kaasuyhtiössä, jota on syytetty korruptiosta. Häntä vastaan ei ole toistaiseksi esitetty mitään todisteita korruptiosta.

Aiheesta lisää:

Trump lupaa julkistaa puhelinkeskustelunsa Ukrainan presidentin kanssa

Tapaus Ukraina saattaa kampittaa Trumpin kovimman vastustajan, mutta viedä Trumpin oikeuteen – Mistä Ukraina-skandaalissa on kyse?

Trump kiistää painostaneensa Ukrainan presidenttiä tutkimaan Joe Bidenin ja tämän pojan toimia – myöntää kuitenkin ottaneensa Bidenin puheeksi

USA:n media: Trump painosti Ukrainan presidenttiä tutkimaan Joe Bidenin ja tämän pojan toimia

Lähteet: AP, Reuters, AFP