Isonkyrön yläkoululle koitetaan saada palautettua työrauha

Koululle ollaan palkkaamassa resurssiopettajaa.

peruskoulu
opiskelu.
Isossakyrössä on tartuttu koulun työrauhaongelmiin.Toni Pitkänen / Yle

Isossakyrössä puhuttavat yläkoulun työrauha- ja kiusaamistilanteet. Kuntaan on tullut useita yhteydenottoja koulun tilanteesen liittyen.

Tänä syksynä yhden tappelun käsittely jouduttiin siirtämään poliisille, ja tapahtumien kulusta velloi muun muassa sosiaalisessa mediassa monenlaisia viestejä.

Koulussa on pidetty iso palaveri, jossa mukana olivat opettajien lisäksi koulukuraattori, terveydenhoitaja ja psykologi. Tämän moniammatillisen työryhmän kokoontumisia jatketaan edelleen.

Vs johtava rehtori Paula Mourujärvi kertoo, että monenlaista muutakin on jo ehditty työrauhan palauttamiseksi tehdä.

– Me muodostimme uusista seiskaluokkalaisista neljä ryhmää, kun aiemmin nuoret on jaettu kolmeen ryhmään. Näin saimme pieniä alle 20 henkilön ryhmiä. Koulukäyntiavustaja palkattiin jo tälle syyslukaudelle, mutta nämä toimenpiteet eivät ole olleet riittäviä.

Sivistyslautakunta pisti vauhtia

Isonkyrön opettajayhdistys lähestyi kunnan sivistyslautakuntaa omalla vetoomuksellaan. Opettajat haluavat, että yläkouluun perustettaisiin välittömästi oma pienryhmä haastaville nuorille.

Sivistyslautakunta otti asian heti käsittelyyn, ja nyt kouluun ollaan palkkaamassa resurssiopettajaa. Hänen toimenkuvansa kuitenkin täsmentyy myöhemmin.

– Vaihtoehtona voi olla, että hän on mukana eri luokissa opetustilanteissa tai perustetaan pienryhmä. Vaihtoehtoja vielä harkitaan, sanoo Mourujärvi.

Mourujärvi sanoo, että huolimatta haasteista, näyttää siltä että myönteiseen suuntaan ollaan menossa. Hän kiittelee lautakuntaa nopeasta toiminnasta.