Jämsässä tulipalossa tuhoutuneen talon asukkaille on järjestetty hätämajoitusta

Tulipalossa kuoli 1960-luvulla syntynyt mies.

Jämsä
Tulipalon sammutusta Jämsässä.
Osa asukkaista pelastui täpärästi palavasta talosta.Petri Aaltonen / Yle

Jämsän Hartusvuoressa palaneen talon asukkaat ovat saaneet tilapäisen katon päänsä päälle Jämsän kaupungin kautta ja osa on majoittunut läheistensä luo.

1950-luvulla rakennetun kaksikerroksisen talon tulipalossa kuoli tiistaina yksi mies ja kuusi asukasta jäi vaille kotia.

Purkukuntoon palaneessa talossa oli kahdeksan asuntoa. Asunnot yhtä lukuun ottamatta omistaa Erkki Salminen ja hänen yrityksensä.

– Asunnoissa asui ongelmakäyttäjiä, alkoholisteja. Näihin asuntoihin on tullut parakista asukkaita ja kun annoin yhdelle häädön, niin hän meni kaupungin parakkiin, kuvailee Salminen.

Toimialajohtaja Erkki Kainulainen Jämsän kaupungilta kertoo, että neljä talon asukasta on saanut väliaikaisen asunnon sosiaalitoimen käyttämistä rivitaloista Jämsästä. Viime yön asukkaat olivat entisen Lukkoilan vanhainkodin tiloissa.

Pelastuslaitoksen mukaan palo sai todennäköisesti alkunsa ensimmäisen kerroksen asunnosta. Erkki Salminen kertoo kuulleensa, että alakerran asukas olisi keittänyt perunoita rasvassa.

– Yläkerta paloi kokonaan ja alakertakin melkein kokonaan. Ei niistä tule koskaan enää mitään asuntoja. Tänään selvitän talon vakuutusten tilannetta. Siinä on jonkinlainen tavallinen palovakuutus, mutta en tiedä vastaako se talon arvoa. Ei sillä rahalla todennäköisesti mitään rakenneta, sanoo Salminen.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta tiistaina iltapäivällä kello 15.30 jälkeen. Sammutusyksiköt poistuivat paikalta yhden aikaan yöllä ja sen jälkeen palopakalla on tehty jälkivartiointia.

Poliisi tutkii tapahtunutta toistaiseksi sekä palonsyyn- että kuolemansyyntutkintana.