Vuorentaan koulun päärakennus suljetaan pikavauhtia Hämeenlinnassa

Tutkimusten mukaan päärakennus on niin huonossa kunnossa, että se on päätetty sulkea.

sisäilmaongelmat
Vuorentaan koulu Hämeenlinnassa
Vuorentaan koulussa jatkavat esiopetuksen lapset, ykkös- ja kakkosluokkalaiset sekä neljäs luokka. Muut siirtyvät Jukolaan.Ville Välimäki / Yle

Hämeenlinnan huonokuntoisten koulujen joukko kasvaa Vuorentaan koululla. Sen päärakennus suljetaan lokakuussa ja puolet koulun oppilaista siirtyy heti syysloman jälkeen Jukolan kouluun.

Sisäilmaongelmaisessa päärakennuksessa on luokkahuoneiden lisäksi myös koulun liikuntasali ja ruokala, jotka nekin poistuvat käytöstä.

Vuorentaan koulun rehtorin Kristiina Samppalan mukaan oli yllätys, että päärakennus joudutaan sulkemaan nopealla aikataululla.

– Alkumittausten perusteella osasimme jo odottaa, että jotakin löytyy, mutta aivan tämän laajuisia vaurioita ei kyllä kukaan osannut odottaa.

Mittavia korjauksia vai kokonaan uusiksi?

Samppala kertoo, että Ramboll Oy:n tekemän rakenneraportin mukaan koulun korjaaminen on teoreettisesti mahdollista. Se olisi kuitenkin varsin mittava ja kestäisi noin kaksi vuotta.

– Korjaaminen tulisi myös Hämeenlinnan kaupungille hyvin kalliiksi. Vaihtoehtojen miettiminen jää päättäjien ratkaistavaksi.

Vuorentaan koulu on 1.–6.-luokkien alakoulu, missä on tällä hetkellä rehtorin mukaan 137 oppilasta.

Päärakennuksen sulkemisen jälkeen koulunkäynti jatkuu kuitenkin Vuorentaan koulun sivurakennuksessa, joka on peruskorjattu vuosina 2012-2013.