Danske Bankin Viron-yksikön entinen johtaja löydettiin kuolleena – poliisi etsi kaksi päivää maastosta

Pankki oli ryvettynyt rahanpesuepäilyjen takia.

Danske Bank
Poliisit etsivät Aivar Reheä tiistaina 24. syyskuuta. Kuvassa poliisit ovat ryhmittyneet poliisiauton etuosan ympärille neuvonpitoon.
Danske Bankin Viron-yksikön entinen johtaja Aivar Rehe katosi kodistaan maanantaiaamuna. Häntä etsittiin muun muassa asuinalueen lähimetsistä.Raul Mee / AOP

Danske Bankin Viron-yksikön entinen johtaja Aivar Rehe on löydetty kuolleena, kertoo Viron poliisi.

Rehe katosi kodistaan Tallinnan Piritan kaupunginosasta maanantaiaamuna. Häntä etsittiin muun muassa asuinalueen lähimetsistä. Viron yleisradioyhtiön ERR:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan hänen ruumiinsa löytyi talon takapihalta.

Hän oli jättänyt kotiin koiransa, eikä hänellä ollut myöskään matkapuhelinta mukanaan. Tämä sai poliisin epäilemään, että Rehe oli pakotettu lähtemään kotoaan ja että hänen henkensä saattoi olla vaarassa.

Rehen oletetaan tehneen itsemurhan, ERR kertoo.

Aivar Rehe kuvattuna maaliskuussa 2019.
Aivar Rehe kuvattuna maaliskuussa 2019.Tairo Lu​tter / Postimees / AOP

Danske Bankin Viron-yksikkö on ollut laajan rahanpesuepäilyn kohteena. Reheä on kuultu asiassa todistajana, mutta hän ei ole ollut rikossyytteessä.

Monet maat, kuten Yhdysvallat, Britannia ja Viro ovat todenneet, että pankkikonttorin läpi toimitettiin usean vuoden aikana kaikkiaan yli 200 miljardia euroa mahdollisesti rikollista rahaa.

Rehe toimi pankin johtajana vuosina 2006 – 2015.

Lähteet: Reuters