1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto uudistaa ajankohtaisviestintäänsä – lopettaa painetut sidosryhmälehtensä

Muutoksilla ei ole henkilöstövaikutuksia. Viimeinen Saima-lehti ilmestyy marraskuussa.

Painetuista sidosryhmälehdistä luopuminen on osa Itä-Suomen yliopiston verkkosivujen uudistusta. Kuva: Yle

Itä-Suomen yliopisto keskittää jatkossa kaiken ajankohtaisviestintänsä verkkoon.

Yliopisto luopuu painetuista sidosryhmälehdistään Saimasta ja UEF Bulletinista osana laajempaa verkkosivu-uudistusta.

Saima on ilmestynyt kolme kertaa vuodessa ja UEF Bulletin kerran vuodessa. Saiman viimeinen numero ilmestyy marraskuussa.

Yliopiston viestintäpäällikön Petri Hynysen mukaan muutoksilla ei ole henkilöstövaikutuksia. Painetuista lehdistä ovat vastanneet muiden töiden ohessa neljä tiedottajaa ja kaksi valokuvaajaa. Tiedottajista kolme työskentelee Kuopiossa ja yksi Joensuussa. Molemmilla kampuksilla on valokuvaaja.

Itä-Suomen yliopiston uusi uutissivusto julkaistaan ensi tammikuussa. Laajempi verkkosivujen uudistusprojekti alkaa yliopiston pääsivujen uudistamisella ja kattaa vuoteen 2021 mennessä kaikkien yksiköiden, erillislaitosten ja tutkimusryhmien sivut sekä muut verkkosivustot ja palvelut.

Uudistuksen myötä yliopiston verkkosivujen uutissivuston sisällöstä tulee Hynysen mukaan entistä ajantasaisempaa, monipuolisempaa ja eri päätelaitteilla helpommin käytettävää.

– Jatkossa ajankohtaiset jutut tavoittavat lukijat entistä nopeammin sekä kohdennetummin ja uutissisältöä on helppo jakaa muun muassa sosiaalisen median kautta. Uutiskirjeellä tavoitamme edelleen sidosryhmien edustajat ja muut nykyisten printtilehtien lukijat, Hynynen sanoo tiedotteessa.

Uudistuksella vastataan myös digipalvelulaissa vaadittuun verkkosivustojen ja -palveluiden saavutettavuuteen. Lain mukaan digitaalisen tiedon tulisi olla kaikkien saavutettavissa julkaisutavasta tai sisällön esitystavasta riippumatta.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnallakaan ei ole enää sanomalehteä. Ylioppilaskunnan edustajisto lakkautti ylioppilaslehti Uljaksen viime vuoden lopulla.