1. yle.fi
  2. Uutiset

Kajaanin keskustan ison kauppakiinteistön suunnitelmat ovat tarkentuneet – kustannusarvio on 20 miljoonaa euroa

Kauppakadulla sijaitseva vanha kiinteistö puretaan mahdollisesti jo muutaman kuukauden sisällä.

Rakentaminen & kiinteistöt
Kajaanin uuden Raatikeskus-kauppakeskuksen sijainti
Nykyinen vuonna 1971 rakennettu kiinteistö tullaan purkamaan uuden kauppakeskuksen tieltä.Hanne Kinnunen / Yle

Kajaanin Raatihuoneen viereen on suunnitteilla uusi kauppakeskus. Osuuskauppa Maakunta aikoo purkaa nykyisen S-marketin rakennuksen ja rakentaa tilalle yhdistetyn kauppakeskuksen ja asuinkerrostalon.

Vuosia Kajaanin keskustaa koskeneet muutospuheet ovat siis viimein ottaneet askeleen eteenpäin. Osuuskauppa Maakunnan kiinteistöpäällikkö Keijo Tuikka toivoo, että työnimellä Raatikeskus kulkeva urakka saadaan liikkeelle jo tämän syksyn aikana.

– Toiveissa olisi päästä rakentamaan uutta kauppakeskusta jo marraskuussa.

Monessa kerroksessa toimiva uusi kauppakeskus pitäisi sisällään S-marketin, Sokoksen ja ravintoloita. Toiseen kerrokseen tulisi vuokratiloja yrityksille.

– Rakennusoikeutta on 9 000 kerrosneliötä. Suunnitteilla on, että Pohjolankadun puolelle kauppakeskuksen yläpuolelle tulee asuntoja neljään kerrokseen, Tuikka kertoo.

Nykyinen vuonna 1971 rakennettu kiinteistö puretaan mahdollisesti jo muutaman kuukauden kuluttua. Kiinteistössä toimineiden vuokralaisten sopimukset on irtisanottu jo kesällä.

Kauppakeskuksen kustannusarvio on 20 miljoonaa euroa.

– Lopullinen rakentamispäätös tehdään, kun urakan kokonaishinta on tiedossa ja koko urakka on saatu kilpailutuksen kautta selville, Tuikka selventää.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Lue seuraavaksi