Hollywood-studio vastasi joukkoampumisen uhrien omaisten huoleen: “Joker-elokuva ei kannata minkäänlaista tosielämän väkivaltaa”

Coloradolaisen Auroran kaupungin joukkoampumisen uhrien omaiset pahoittivat mielensä uudesta Joker-elokuvasta.

elokuvat
Jokeriksi maskeerattu Joaquin Phoenix juoksee kadulla.
Joker-elokuva on joutunut arvostelun kohteeksi.AKM Images / GSI Media / AOP

Joaquin Phoenixin tähdittämä Joker-elokuva on joutunut arvostelun kohteeksi Yhdysvalloissa. Asialla on joukko coloradolaisen Auroran kaupungin joukkoampumisessa vuonna 2012 surmansa saaneiden ystäviä ja omaisia. Seitsemän vuotta sitten sattuneessa tragediassa kuoli kaksitoista ihmistä ja useita kymmeniä loukkaantui, kun mies heitti väkijoukkoon kyynelkaasua ja avasi tulen kesken Batman-elokuvan yönäytöstä. Se oli Yön ritarin paluu -elokuvan ensi-ilta.

Todd Phillipsin ohjaama uusi Joker-elokuva antaa Auroran ampumisen uhreja edustavien ihmisten mielestä liian myötätuntoisen kuvan elokuvan päähenkilön kasvusta hylkiöstä tappajaksi.

Uhrien omaiset ja ystävät vetosivat avoimella kirjeellä (siirryt toiseen palveluun) Joker-elokuvan tuottaneeseen Warner Bros -studioon, että se liittyisi niiden yritysjohtajien kasvavaan joukkoon, jotka ymmärtävät, että heillä on sosiaalinen vastuu yhteisöjen turvallisuuden takaamiseksi. Omaiset toivovat, että Warner Bros tukisi aselakien tiukentamista Yhdysvalloissa.

Hollywoodin perinteikkäässä elokuvastudiossa ei odoteltu kauaa. Warner Bros vastasi tänään auroralaisten avoimeen kirjeeseen (siirryt toiseen palveluun). Elokuvayhtiön mukaan sen enempää itse elokuva kuin sen kuvitteellinen päähenkilö eivät ole minkäänlaisen tosielämän väkivallan kannattamista. Elokuvan, elokuvantekijöiden tai elokuvastudion tarkoituksena ei ole pitää Jokeri-hahmoa sankarina, Warner Bros toteaa vastauksessaan.

Phoenixin roolisuoritusta Jokerina on hehkutettu mediassa, ohjaaja Phillips pokkasi elokuvastaan pääpalkinnon, Kultaisen leijonan Venetsian elokuvajuhlilla.

Joker on Phillipsin näkemys hahmon syntytarinasta.