Herttuaparin Archie-vauva tapasi rotuerottelun vastaisen taistelun ikonin Etelä-Afrikassa – samalla nähtiin, miltä Archie nyt näyttää

Brittihovin nuori jäsen on kiinnostanut toukokuisesta syntymästään saakka.

Prinssi Harryn perhe
Herttuaparin Archie-vauva tapasi arkkipiispa Tutun
Herttuaparin Archie-vauva tapasi arkkipiispa Tutun

Sussexin herttuaparin prinssi Harryn ja hänen puolisonsa Meghan Marklen tapasi Kapkaupungissa nelikuisen vauvansa kanssa arkkipiispa Desmond Tutun ja tämän tyttären Thandeka Tutu-Gxashen.

87-vuotias Tutu on Etelä-Afrikan rotuerottelun vastaisen taistelun ikoni, joka sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 1984.

Tutu tervehti lasta hymyllä ja suutelemalla tämän otsaa, johon Archie vastasi takaisin hymyilemällä. Archie sai arkkipiispalta lahjaksi lastenkirjoja, jotka Tutu oli signeerannut.

Kuninkaallisen parin vauvasta Archiesta nähtiin samalla keskiviikkona ensimmäistä kertaa kunnon kasvokuvaa lapsen heinäkuun ristiäisten jälkeen.

Perhe aloitti kymmenpäiväisen vierailunsa eteläiseen Afrikkaan maanantaina. Kapkaupunkiin perhe lensi British Airwaysin reittilennolla. Herttuaparia on viime aikoina arvosteltu yksityiskoneiden käytöstä.

Sussexin herttutar tapasi myös yrittäjänaisia keskiviikkona. Herttuapari on nostanut matkallaan esiin esimerkiksi mielenterveystyötä sekä villieläinten suojelutyötä. Perhe käy matkallaan Etelä-Afrikan lisäksi Botswanassa, Angolassa ja Malawissa.

Tutua ei ole viime aikoina näkynyt paljon julkisuudessa, sillä hän on saanut hoitoa syöpäänsä. Keskiviikkoista tapaamista pidetään kunnianosoituksena herttuaparille.

Lähteet: STT, AP, Reuters