1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Finn-HEMS

Suomen Kuvalehti: Lääkärikopteriyhtiö Finnhemsin toiminnassa epäkohtia – ministeri Kiuru käynnistää selvityksen

Yhtiön epäillään muun muassa laiminlyöneen kilpailuttamista.

Finnhemsin lääkärikopteri. Kuva: Kuva: Finnhems

Verovaroilla toimivan lääkärikopteriyhtiö Finnhemsin toiminta saa kovaa kritiikkiä, kertoo Suomen Kuvalehti (siirryt toiseen palveluun). Lehden mukaan perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) on luvannut käynnistää selvityksen lääkärikopteritoiminnasta.

Tällä hetkellä Finnhemsin tehtävänä on järjestää ja valvoa lääkärikopteritoimintaa, mutta kopteripalvelut se ostaa kahdelta ulkopuoliselta operaattoriyhtiöltä. Finnhems on kuitenkin havitellut omien koptereiden hankkimista, mikä voisi maksaa valtiolle lähes sata miljoonaa euroa.

Suomen Kuvalehden mukaan Finnhemsin toimitusjohtajan Jyri Örrin epäillään pyrkineen muun muassa oikeusriitojen avulla mustamaalaamaan operaattoreita, jotta hänen toiveensa omasta lentoyhtiöstä etenisi.

Finnhemsin myös epäillään laiminlyöneen toistuvasti kilpailuttamista. Kilpailu- ja kuluttajavirasto on käynnistänyt selvityksen yhtiön hankinnoista.

Örri kiistää syytökset epäasiallisesta johtamisesta.

Antti Rinteen (sd.) hallitus päätti hiljattain siirtää lääkärikopteritoiminnan sairaanhoitopiireiltä valtion omistukseen. Hallitus ei toistaiseksi ole varannut budjettirahaa omien koptereiden hankintaan.

Aiheesta lisää:

Lääkärihelikoptereista vastaava FinnHEMS halutaan valtion omistukseen (10.9.)

Hallituksen ero aiheutti hankalan pattitilanteen – lääkärihelikoptereille tuli lupa, mutta siihen se jäikin (22.8.)