1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Poliisipartio

Poliisipartio ajoi takaa epäiltyä rattijuoppoa Oulussa – pakomatka päättyi epäillyn kiilaamiseen

Ajokortiton oululaismies puhalsi alkometriin reilun lukeman.

Poliisipartio
Läheltä
Yle

Ajokortiton 21-vuotias oululaismies kaahasi poliisia karkuun Oulusta Iin suuntaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Pakoyritys päättyi lopulta Sahatielle, jossa poliisipartio pysäytti kuljettajan kiilaamalla auton ulos tieltä.

Autoa ajanut mies puhalsi alkometriin peräti 2,72 promillen lukeman. Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Takaa-ajo alkoi Oulussa valtatie 4:llä Raitotien kohdalla, jossa poliisipartio huomasi erittäin kovaa ylinopeutta liikkuvan auton. Partio lähti auton perään ja kuljettaja lähti pakenemaan valtatietä pohjoisen suuntaan. Pakoauton nopeus nousi 170 km/h, kun nopeusrajoitus oli paikalla 100 km/h.

Kuljettaja pakeni poliisia Iihin, jossa hän ajoi pois valtatieltä. Pako päättyi lopulta, kun poliisi kiilasi oululaismiehen ajoneuvon Sahatiellä. Samaisesta autosta ja kuljettajasta oli tullut jo aiemmin illalla hätäkeskukseen ilmoitus epäillystä rattijuopumuksesta.

Poliisi tutkii tapausta nyt törkeänä rattijuopumuksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, liikennerikkomuksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)