1. yle.fi
  2. Uutiset

Iin kyläläisten siltaunelma on valtuustoa vaille valmis – 180 metriä pitkä riippusilta yhdistäisi joen jakaman Jakkukylän

Noin 800 000 euroa maksavan sillan rakentajakin on jo valittu, jos vain valtuusto myöntää rahoituksen riippusillalle.

Ii
Läheltä
Yle

Iin Jakkukylän asukkaiden unelma kylän yhdistävästä riippusillasta on lähellä toteutumistaan.

Kunnanhallitus hyväksyi osaltaan hankkeen rahoituksen aiemmin tällä viikolla ja esittää maanantaina kokoontuvalle kunnanvaltuustolle yhteensä 850 000 euron rahoituksen hyväksymistä tämän ja ensi vuoden töihin.

Summa sisältää ulkopuolista rahoitusta 275 000 euroa, joka on lähes kokonaan valtion tukea. Jos rahoitus varmistuu maanantaina, niin sillan rakentaa oululainen Mestek-yhtiö.

Iin Jakkukylään suunnitellaan näyttävää noin 180 metriä pitkää ja tukirakenteiltaan 20 metriä korkeaa riippusiltaa, joka yhdistää joen molemmilla rannoilla sijaitsevan kylän.

Silta helpottaa merkittävästi esimerkiksi Iin kunnan koulumatkajärjestelyjä. Raasakan sillan kautta vastarannalle ajettaville koulukuljetuksille on kertynyt matkaa noin 15 kilometriä. Kouluun kuljetaan myös veneellä ja talvisin jäätietä pitkin.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi