Norjalaiskoirat pääsevät taas Suomeen

Kennelliiton mukaan Norjassa asuvat koirat eivät voi osallistua liiton alaisiin tapahtumiin Suomessa. Kielto on voimassa syyskuun loppuun asti.

Kotimaa
Bordeauxindoggi Boris (rusk.) ja whippet Unto telmivät Eiranrannan koirapuistossa Helsingissä 10. syyskuuta 2019.
Bordeauxindoggi Boris (rusk.) ja whippet Unto telmivät Eiranrannan koirapuistossa Helsingissä 10. syyskuuta 2019. Suomen Kennelliitto ry kehotti syyskuun puolivälissä koiranomistajia korostettuun varovaisuuteen koirien kanssakäymisissä. Syynä varoitukseen olivat Norjassa ilmenneet koirien sairastumiset.Markku Ulander / Lehtikuva

Ruokavirasto peruu Norjaa koskevan koirasuosituksensa. Viraston mukaan koiria voi jälleen tuoda ja viedä Suomen ja Norjan välillä.

Suomessa ei ole todettu samankaltaisia tietyille alueille keskittyviä koirien sairaustapauksia kuin Norjassa. Norjalaisviranomaisten mukaan tapausten määrä on maassa alkanut laskea.

Ruokavirasto tiedotti (siirryt toiseen palveluun) asiasta keskiviikkona. Asiasta uutisoi torstaina Lännen Media (siirryt toiseen palveluun).

Suomen Kennelliitto (siirryt toiseen palveluun) on linjannut, että Norjassa asuvat koirat eivät voi osallistua liiton alaisiin tapahtumiin Suomessa. Kielto on voimassa tämän kuun loppuun eli ensi maanantaihin. Liitto vahvisti keskiviikkona, että kielto jatkuu suunnitellusti Ruokaviraston kannasta huolimatta.

Lue lisää:

Tautiuhka pitää Norjan koirat edelleen poissa Suomen tapahtumista

Norjan mystinen epidemia perui suositun koiraparaatin Helsingissä – tulossa oli satoja osallistujia: "Liian iso riski"

Koirien tuontikielto Norjasta jatkuu – moni koiranomistaja Suomessa pelkää, että tauti leviää silti: "Olemme kauhuissamme"

Kennelliitto suosittelee välttämään koirien kuonokontaktia – Ruokavirastoon tullut kymmenkunta ilmoitusta eri puolilta Suomea, viranomaiset rauhoittelevat koiranomistajia

Norjassa on kuollut yli 20 koiraa tuntemattomaan tautiin – Ruokavirastolta ja Kennelliitolta varoituksia Suomeenkin