Lapsensa leikkipuistossa murhanneen ranskalaisisän elinkautistuomio jäi voimaan – korkein oikeus ei ottanut juttua käsittelyyn

Hovioikeudessa mies kiisti murhasyytteen, vaikka myönsi, että tappoi lapsensa.

murha
Kynttilöitä Lyseon leikkipuiston portilla.
Kynttilöitä ja kukkia Lyseon leikkipuiston portilla.Petteri Juuti / Yle

Korkein oikeus hylkäsi torstaina valituslupahakemuksen jutussa, jossa ranskalaismies oli tuomittu käräjä- ja hovioikeudessa lapsensa murhasta. Miehen elinkautinen vankeusrangaistus jää näin voimaan.

Veriteko tapahtui porvoolaisessa leikkipuistossa marraskuussa 2017. Tekohetkellä 38-vuotias Nicolas Mathieu Cherchel löi tytärtään kolme kertaa puukolla.

Mielentilatutkimuksen mukaan miehellä oli mielenterveydellisiä ongelmia, mutta hän toimi täydessä ymmärryksessä. Hovioikeus katsoi, että kun huomioidaan teon etukäteissuunnittelu sekä poikkeuksellinen raakuus ja julmuus, todetuilla psyykkisillä häiriöillä ei ollut kokonaisarvioinnissa lieventävää vaikutusta.

Cherchel tuomittiin hovissa murhan lisäksi pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta, lapsikaappauksesta ja kotirauhan rikkomisesta. Lapsen äiti oli hakenut aiemmin syksyllä 2017 miehelle lähestymiskiellon, koska tämä oli puhunut perheensä tappamisesta.

Lue lisää:

Hovioikeus tuomitsi Porvoossa lapsensa puukottaneen miehen murhasta elinkautiseen