Taikapuisto, hohtava jättimies ja jokea laskeutuvat valot – Jyväskylän Valon kaupunki -tapahtuma loistaa lauantaihin saakka

Valon kaupungissa on yhteensä yli 80 valoteosta ja tapahtumaa.

Amanda Parerin Man-teos hohtelee päivänvalossa vain hieman. Kuva: Heli Kaski / Yle

Jyväskylän Valon kaupunki -tapahtuman pääkohteita ovat tänä vuonna keskustan Kirkkopuiston Taikapuisto, kauppakeskus Forum ja Lutakonaukio.

Kirkkopuiston kokonaisuudessa on käytetty muun muassa ultraviolettivaloa ja hologrammeja, ja kokonaisuuden täydentää äänimaisemointi.

Lutakonaukion pääkohde on Amanda Parerin 12 metriä korkea valotaideteos Man. Parerin työtä olivat myös vuoden 2016 Valon kaupungin puput.

Amanda Parerin puput keräsivät katsojia vuonna 2016. Kuva: Rami Saarikorpi

Matti Nykäsen mäki Laajavuoressa saa pysyvän valaistuksen, jota on mahdollista muutella.

– Meillä on mahdollisuus ohjelmoida sinne erilaisia värinvaihtoja ja esimerkiksi korostaa eri juhlapäiviä, sanoo Valon kaupunki -hankkeen koordinaattori Elisa Hillgen.

Kauppakeskus Forumiin on auennut 600 neliömetrin laajuinen ValoPop-tila. Tilassa on valotaidetta, valokuvanäyttely, valomaalaustyöpajoja sekä myymälä.

Valo virtaa -tapahtumassa Tourujoenpuistossa ja sen ympäristössä perjantai-iltana lasten ja nuorten tekemät valoteokset lipuvat Tourujokea pitkin kohti Jyväsjärveä.

Jyväskylän seudun joukkoliikenne tarjoaa koko kaupungin alueella ilmaisen joukkoliikenteen torstaina, perjantaina ja lauantaina kello iltakuudesta puoleen yöhön.

Jyväskylän 14. Valon kaupunki -tapahtuma kestää tästä päivästä lauantaihin. Tapahtumassa on tarjolla yhteensä yli 80 valoteosta ja tapahtumaa. Lisäksi tapahtumassa esitellään vuoden aikana kaupunkiin rakennettuja uusia pysyviä valaistuskohteita.

Valon kaupungin ohjelma löytyy klikkaamalla tapahtuman sivuille tästä (siirryt toiseen palveluun).