Suomen huippusarjoissa pelaavat lappilaisjoukkeet aloittavat tällä viikolla kautensa

Kauden aloittavat sekä naisten että miesten lentopallon Mestaruusliigat, jääkiekkoliiga Mestis sekä Futsal-liiga.

Lappi
WoVo Rovaniemi lentopallo
WoVon Taylor Slover nostaa palloa harjoituksissa. Vieressä libero Outi Polso. Taustalla toinen jenkkivahvistus Jenelle Jordan. Jarmo Honkanen / Yle

Penkkiurheilijoiden piina on vihdoin loppumassa kun talvikaudella pelattavien sarjojen aloitus on käsillä. Jo viikolla käynnistyvät sekä naisten että miesten lentopallon Mestaruusliiga.

Perjantaina tippuu kiekko jäähän Mestiksessä ja sunnuntaina potkaistaan käyntiin Futsal-liiga, jossa pelaavat FC Kemi ja Tornion Palloveikot.

WoVo haluaa voittojen tielle

Naisten lentopallon Mestaruusliigassa viime kaudella karsintojen kautta paikan säilyttänyt Woman Volley on saanut uuden valmentajan.

Joukkuekin on uudistunut reippaasti kun pelaajista noin puolet on vaihtunut. Päävalmentaja Tuomas Alatalolle kauden tavoite on kuitenkin selkeä.

– Kyllä me pudotuspelipaikkaa lähdetään hakemaan eli sinne kahdeksan parhaan joukkoon. Koetetaan palauttaa semmoinen voittava lentopallo tänne Rovaniemelle ja sitä kautta saada tämä lentopalloyhteisö mukaan.

Alatalon mukaan harjoittelukausi on ollut hyvä.

– Fyysinen puoli näyttää ihan hyvältä ja lajipuolelta asioita mitä ollaan harjoiteltu on aika mukavasti siirtynyt joukkeeseen. Kyllä on luottavainen fiilis.

Woman Volley valmistautuu sarja-aloitukseen
Mestaruusliigassa pelaava rovaniemeläisnen lentopallojoukkue Woman Volley valmistautuu sarja-aloitukseen.Raimo Torikka / Yle

PerPo tavoittelee mitalipelejä

Viime keväänä puolivälierissä pelannut lentisjoukkue Perungan Pojat on kestomenestyjä liigassa. Alkavalle kaudelle pyritään jatkamaan hyvällä tiellä. Joukkue on uudistunut tavan mukaan reilusti.

Päävalmentaja Henri Tuomi lähtee silti luottavaisin mielin joukkueen kanssa torstai-illan avauspeliin kotisalissa Kokkolan Tiikereitä vastaan.

- Kyllä sinne neljän sakkiin takaisin pyritään yhden välivuoden jälkeen. Se on meille aika realistinen tavoite.

- Minun mielestä joukkue on fyysisempi ja agressiivisempi kuin viime vuonna. Varsinkin uudet ulkomaalaiset liikkuvat ihan omissa korkeuksissa ja ovat ulottuvia.

Jakub Kovač PerPo
Slovakian maajoukkuesentteri Jakub Kovač saapui Rovaniemelle suoraan EM-kisoista.

Rokilaisten silmissä kiiltelee kirkkaampi kevät

Jääkiekon toiseksi korkeimmalla tasolla Mestiksessä pelaavan Rovaniemen kiekon edustusjoukkue on myös kokenut reippaan uudistumisen.

Tavoite on silti korkealla ja uusia askelia halutaan ottaa varsinkin kun vihdoin viime kaudella päästiin jo pudotuspeleihin.

- Siellä pudotuspeleissä päärjääminen on se looginen seuraava askel, mutta toki monta pientä askelta pitää ottaa ennen kevättä. Minä uskon, että kaikki joukkueet, ketkä sarjaan lähtevät, eivät mistään nakeista pelaa. Kyllä siellä tuosta kirkkaimmasta pokaalista pelataan, tavoitteitaan RoKin päävalmenta Santeri Immonen.

Rovaniemen kiekko harjoituksissa
Rovaniemen kiekon edustusjoukkue kuuntelemassa päävalmentaja Santeri Immosen ohjeitaJarmo Honkanen / Yle

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus