Oulussa herättiin Skellefteån akkutehtaan tarjoamiin työmahdollisuuksiin

Business Oulun asiantuntijan mukaan Skellefteåta voi verrata Pohjois-Ruotsin kaivoskeskusten siirtourakkaan.

työllisyys
Havainnekuva Northvoltin Skellefteån tehtaasta
Havainnekuva osoittaa Northvoltin akkutehtaan laajuuden. Rakennustöihin tarvitaan yli tuhat ihmistä ja toimiessaan tehtaan arvioidaan työllistävän yli 2000 ihmistä.Northvolt

Business Oulu selvittää vielä tarkemmin Skellefteån akkutehtaan tarjoamia mahdollisuuksia Pohjois-Suomen yrityksille.

Skellefteån kehitysyhtiö kävi aiemmin tällä viikolla Oulussa ja Raahessa esittelemässä nopeasti edenneen jättihankkeen mahdollisuuksia suomalaisyrityksille. Kahdessa tilaisuudessa oli paikalla yhteensä yli 60 yritystä.

Business Oulun Ruotsin ja Norjan asiantuntija Jukka Olli kertoo, että kaikkia akkutehtaaseen liittyviä työ- ja urakkamahdollisuuksia ei ole vielä Suomessa oivallettu koko laajuudessaan.

– Skellefteån mahdollisuudet ovat verrattavissa Pohjois-Ruotsin kaivoskeskusten siirtourakkaan. Meidän täytyy nyt kartoittaa Skellefteån tilanne ihan alusta alkaen ja luoda sinne yritysyhteydet, Jukka Olli toteaa.

Skellefteåhon suunnitellaan ja osin jo rakennetaan jättimäistä akkutehdasta, joka työllistäisi yli 2000 ihmistä. Rakentamisen työvoima-arvio on yli tuhat henkilöä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)