Joensuun kaupunki on aloittamassa yt-neuvottelut – koskee kaupungin kaikkia noin 2 900 työntekijää

Neuvotteluissa toimenpiteinä esillä ovat muun muassa työntekijöiden osa-aikaistaminen ja irtisanominen.

yhteistoimintamenettely
Joensuun kaupungintalo 170-vuotispäivien juhlavalaistuksessa.
Kaupunginhallitus käsittelee yt-neuvotteluiden aloittamista syyskuun viimeisenä maanantaina Joensuun kaupungintalolla.Petri Lassheikki / Yle

Joensuun kaupunki on aloittamassa yhteistoimintaneuvottelut. Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen esittää yt-neuvottelujen aloittamista maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle.

Neuvottelut koskevat koko henkilöstöä eli noin 2 900 työntekijää. Neuvotteluissa toimenpiteinä esillä ovat työntekijöiden osa-aikaistaminen, irtisanominen ja vapaaehtoiset virka- ja työvapaat.

– Yt-menettelyllä on monien mielissä synkkä kaiku, mutta nyt haetaan yhteisönä parhaita mahdollisia ratkaisuja tilanteeseemme. Haluan korostaa, että me emme ole eläneet työntekijöinä, työnantajana ja yhteisönä vastuuttomasti. Verokertymien ja valtionosuuksien muutokset vaikuttavat tällä hetkellä laajalti Suomen kuntiin, kommentoi Joensuun henkilöstöjohtaja Sari Lempiäinen tiedotteessa asiaa.

Joensuun kaupungin talouden arvioidaan painuvan tänä vuonna alijäämäiseksi noin kymmenen miljoonaa euroa. Verotuloja on kaupungille kertymässä huomattavasti arvioitua vähemmän.

Ensi vuoden talousarvion laadinta on niin ikään osoittautunut haastavaksi, sillä kaupungin menot kasvavat nopeammin kuin tulot.