1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ranska

Kemiantehtaan palo levittää sankkaa savua Pohjois-Ranskassa

Seinen rannalla sijaitsevan tehtaan palosta leviävien myrkkyjen pelätään saastuttavan joen veden.

Ranska
Paksu savupatsas kaupungin yllä.
Lubirzolin tehtaan tulipalosta kohosi sankka savupatsas Rouenin kaupungin ylle. Lähellä tehdasta virtaavan Seinen veden pelätään likaantuvan palon vuoksi.Alexandre Bioret / EPA

Pohjois-Ranskan Rouenissa on syttynyt tulipalo kemiantehtaassa. Yöllä syttyneestä palosta leviää sankkaa savua kaupungin ylle.

Yhdysvaltalaisen Lubrizolin tehtaan paloa sammuttamassa on 200 palomiestä ja runsaasti sammutuskalustoa, kertoo uutistoimisto AFP.

Tehtaassa valmistetaan muun muassa voiteluaineita ja polttonesteiden lisäaineita. Viranomaiset yrittävät suojella lähellä tehdasta virtaavaa Seineä, jotta sammutusveden mukana valuvat myrkyt eivät saatuttaisi jokea.

Tehtaan lähellä sijaitsevat koulut ja päiväkodit on suljettu ja alueella liikkumista on kehotettu välttämään. Asukkaat on komennettu pysymään sisätiloissa.

Sisäministeri Christophe Castaner on vakuuttanut RTL-radiokanavan haastattelussa, ettei syytä paniikkiin ole. Samalla hän kuitenkin kehottaa kaikkia varovaisuuteen.

Baarissa lähellä tehdasta työskentelevä Marina Andre kertoo uutistoimisto AFP:lle ilmassa tuntuvan selvä polttoaineen haju.

Palolaitos sanoo saaneensa palon hallintaan, mutta sen sammuttaminen saattaa viedä päiviä tai jopa viikkoja.

Tulipalon aiheuttaneen räjähdyksen syytä tutkitaan.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi