Jalasjärven yläkoulun väistötilojen hankinnasta oikaisupyyntö ja valitus markkinaoikeuteen

Kurikan tekninen lautakunta käsittelee oikaisupyyntöä kokouksessaan 2. lokakuuta.

julkiset hankinnat
Koulukirjat historia yläkoulu seiskaluokka opetus koulutus peruskoulu oppilas pisa
Jalasjärven yläkoulun 1960-luvulla rakennettu osa on suunniteltu purettavaksi. 1990-luvulla rakennettu osa halutaan peruskorjata.Pia Tuukkanen / Yle

Jalasjärven yläkoulun väistötilojen hankinnasta on tehty oikaisupyyntö ja valitus markkinaoikeuteen.

Kurikan kaupunki tiedottaa, että kaupungin tekninen toimi järjesti kesällä tarjouskilpailun väistötilojen hankinnasta Jalasjärven yläkoulun käyttöön.

Syyskuun 4. päivä tekninen lautakunta teki päätöksen väistötilojen toimittajasta. Kaupungin mukaan päätöksestä on nyt jätetty oikaisupyyntö ja asiasta on tehty valitus markkinaoikeuteen.

Tekninen lautakunta ottaa oikaisupyynnön käsittelyyn seuraavassa kokouksessaan 2. lokakuuta.

Kaupungin mukaan hankintalaki on erittäin tiukka ja säätelee julkisia hankintoja tarkasti. Kaupunki myös muistuttaa, että markkinaoikeus voi keskeyttää hankintamenettelyn markkinaoikeuden käsittelyn ajaksi.

Uutta rakentaen ja vanhaa peruskorjaten

Jalasjärven yläkoululla tarvitaan väistötiloja nykyisen koulurakennuksen sisäilmaongelmien vuoksi. Väistötilat oli tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2020 alussa vajaan kolmen vuoden ajaksi.

Tarkoitus on ollut rakentaa osin uusi koulurakennus vanhan 1960-luvulla rakennetun koulurakennuksen tilalle ja peruskorjata 1993 rakennettu rakennusosa.

Tekninen lautakunta on käsitellyt (siirryt toiseen palveluun) yläasteen väistötiloja mm. kokouksessaan 4. syyskuuta 2019.