Ryanairin omistama halpalentoyhtiö tulossa Helsinki-Vantaalle – aloittaa lennot Wieniin keväällä

Lauda-lentoyhtiön uusi yhteys on päivittäinen.

lentoliikenne
Laudamotion Airbus A320-matkustajakone Wienin kentällä, Ryanair
Lauda tunnetaan myös nimellä Laudamotion. Laudamotion

Helsinki-Vantaan lentoasemalle on tulossa kokonaan uusi halpalentotoimija ensi vuoden keväällä, kun Lauda aloittaa lennot Helsingin ja Itävallan Wienin välillä.

Yhtiön tiedotteen mukaan lentoyhteys on päivittäinen. Tällä hetkellä suoria lentoja Helsingin ja Wienin välillä lentää vain Finnair.

Myös Laudamotion-nimellä tunnetun lentoyhtiön omistaa halpalentojätti Ryanair. Yritys on nimetty sitä perustamassa olleen formulalegenda Niki Laudan mukaan.

Ryanair on Euroopan suurin halpalentoyhtiö ja matkustajamäärässä mitattuna Lufthansa-konsernin kanssa Euroopan suurimpien lentoyhtiöiden joukossa. Ryanairin matkustajamäärä kuluneen vuoden aikana on ollut lähes 150 miljoonaa.

Reitti Helsinkiin on yksi seitsemästätoista uudesta lentoreitistä, jotka Lauda aloittaa ensi keväänä Wienistä. Lentoyhtiö ennustaa kasvavansa nopeasti: tänä vuonna se ennakoi kuljettavansa 6,5 miljoonaa matkustajaa ja ensi vuonna jo yli 9 miljoonaa.

Lauda kertoi aiemmin tänään myös aloittavansa lentoreitin Wienin ja Lappeenrannan välille ensi keväänä. Lappeenrannan ja Wienin väliä yhtiö aikoo lentää kahdesti viikossa. Ryanairilla on Lappeenrannasta jo ennestään useita reittejä.

Suomi on kiinnostanut muitakin halpalentoyhtiöitä viime aikoina. Unkarilainen Wizz Air kertoi syyskuun alussa, että se aloittaa ensi kesänä lennot Turun ja Puolan Varsovan välillä. Wizz Air on tehnyt useita reittiavauksia Turusta viimeisen vuoden aikana. Turusta alkavat ensi kesänä lennot myös Georgian Kutaisiin.

Muita uutisia lentomatkailusta

Ruotsin kotimaisen lentomatkustuksen suosio jatkaa syöksyään – Nousujen ja laskujen määrä ruotsalaiskentillä notkahti vuodessa 10 prosenttia

Lento laskeutui toiselle kentälle - Ryanair kieltäytyy maksamasta matkustajien junakyytejä kotiin: Yhtiön mukaan bussikyyti oli tilattu

Asiantuntija: Vapaaehtoisuus ei tule ratkaisemaan lentomatkustamisen ilmastovaikutuksia – Suomesta lennetään nyt ilman huolta huomisesta

Ilmastohuoli sai interrailin hurjaan kiitoon – Äiti ja tytär Toivanen valitsivat junan Nizzan-reissulle: “Hintaa lentämiseen ei edes verrattu“