Sotkamon Jymyn superpesisjoukkue uudistuu – kaksi merkittävää menetystä, nuorta verta tilalle

Jymyä useita vuosia edustaneet Markus Tuikka ja Jere Vikström siirtyvät Hyvinkään Tahkoon.

Miesten superpesis
Sotkamon Jymyn päävalmentaja Jani Komulainen joukkueen kanssa treenaamassa urheiluhallissa.
Jymyn pelinjohtajana jatkaa Jani Komulainen. Arkistokuva on viime vuoden harjoituksista Vuokatin urheiluhallilta.Tiia Korhonen / Yle

Miesten superpesiksessä SM-hopealle päättyneellä kaudella pinnistänyt Sotkamon Jymy menettää riveistään kaksi merkittävää pelaajaa. Vaihtaja-kotiuttaja Markus Tuikka ja etenijäjokeri Jere Vikström siirtyvät vahvistamaan Hyvinkään Tahkoa.

Tuikan sopimus kattaa ensi kauden. Vikströmin sopimus on puolestaan kaksivuotinen. Molemmat pelaajat edustivat Jymyä useita vuosia.

Sotkamon Jymy on puolestaan tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Riku Niemen ja kahden vuoden sopimuksen Antti Kiiskisen kanssa. Lisäksi joukkueen harjoitusryhmään nousee viime kaudella ykköspesisjoukkueessa pelanneita pelaajia sekä B-poikien mestarijoukkueen pelaajia.

Jymyn junioreissa pelannut Aatu Saastamoinen on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen. Saastamoisen lisäksi omista kasvateista harjoitusryhmään nousevat B-poikien mestarijoukkueesta Aapo Komulainen ja Kalle Kuosmanen.

Jymyn pelinjohtajana jatkava Jani Komulaisen mukaan on ollut jo pitkään nähtävillä, että ykköspesisjoukkueen toimiminen samalla paikkakunnalla kantaa hedelmää ja pelaajapuolella löytyy paljon potentiaalia.

– Nuorten pelaajien on varmasti helpompi ponnistaa Superpesikseen, kun olosuhteet ja toimintatavat ovat tuttuja jo entuudestaan, Komulainen kertoo Jymyn tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

SuperJymy kertoo pelaajasopimuksista lisää lähiaikoina.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!